19
Mayıs
2024
Pazar
MENDERES - İZMİR

Özdere'nin de salonu olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçük yerleşimlerin pek çok ihtiyacına cevap veren çok amaçlı salonlarından bir tanesini de Menderes Özdere'ye yapabilmek için ihaleye çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beldelerde yaşayan vatandaşlara yönelik en önemli projelerinden biri olan çok amaçlı salonların sayısı her geçen gün artıyor. Menderes'e bağlı Özdere beldesinde oturan vatandaşların da çok amaçlı salonlardan faydalanabilmesi için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 Mart 2009'da yapım ihalesi gerçekleştirecek.

Beldelerde oturan vatandaşlara spor yapma olanağı sağladığı gibi düğün-nişan törenleri ve tiyatro gösterileri için de çok ideal bir mekan oluşturan çok amaçlı salonlar, hizmete girdikleri bölgelerde büyük ilgiyle karşılanıyor.

Gümüldür, Armutlu, Bağyurdu, Yukarı Kızılca, Canlı, Çırpı, Emiralem, Koyundere ve Helvacı olmak üzere 9 çok amaçlı salonu açarak beldelerde yaşayan halkın büyük bir ihtiyacını karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek'teki salonu tamamlama aşamasına getirdi.

Ayrancılar, Çaybaşı, Görece, Ulukent ve Bağarası çok amaçlı salonlarının yapım çalışmaları ise sürüyor. Halk arasında "akıllı salon" olarak da bilinen çok amaçlı salonlar, ilçe ve beldelerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi.

Prefabrik yapıdan oluşan salonlarda "açılıp kapanabilen" tribünler sayesinde sahne ve spor salonu iç içe bulunuyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama bin 345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 13:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?