16
Mayıs
2024
Perşembe
MENDERES - İZMİR

Raylı Sistem'de son etap

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynakları ile gerçekleştirilmekte olan ve İzmir'in en önemli toplu ulaşım projesi Aliağa-Menderes Raylı Sistem'de adım adım mutlu sona yaklaşılıyor. İnşaat maliyeti 200 milyon doları bulan projenin 6. Etap işleri ile ilgili ihaleye 5 Mart'ta çıkılıyor. 

Projenin planlandığı gibi yürüdüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü, 6. etap ihalesinden sonra geriye sadece atölye-depo sahalarının yapımı ile dizinlerin alımının kaldığını açıkladı. 

6. Etap ihalesinin Bayraklı, Şemikler, Mavişehir ve Ata Sanayi İstasyonları ile Bayraklı Karayolu Üst Geçidi yapımını kapsadığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu son ihale ile hat boyunca inşa edeceğimiz tüm istasyonların yapımı gerçekleşmiş olacak. Özkaynaklarımız ile gerçekleştirmekte olduğumuz İzmir'in bu en büyük ulaşım yatırımının inşaat maliyeti 200 milyon doları buluyor. 

80 kilometrelik hatta çalışmaları tamamlayıp hizmete aldığımızda kentin kuzey-güney aksını süratli ve konforlu bir ulaşım sistemi ile birbirine bağlamış olacağız. Hem Aliağa-Menderes hattında günde 550 bin yolcu taşıyacağız hem de hat boyunca inşa ettiğimiz karayolu ve yaya alt-üst geçitleri ile kent içi ulaşımında önemli bir rahatlama sağlanacak" diye konuştu. 

Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin 6. etabı; Bayraklı, Mavişehir, Şemikler ve ATA Sanayi İstasyonları ile Bayraklı Karayolu Üst Geçidi yapımını kapsıyor. Projenin bu etabının 8 ayda tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında yapılacak Bayraklı Karayolu Üst Geçidi sayesinde, mevcut Fuat Edip Baksı Mahallesi'ndeki karayolu hemzemin geçidi yukarı alınarak (üst geçit) Anadolu Caddesi ile olan kesişmesi ortadan kaldırılarak trafik rahatlayacak. Bayraklı İstasyonu'nda bilet holü üstte olacak ve istasyon aynı zamanda yaya geçidi olarak kullanılabilecek.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 10:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?