18
Mayıs
2024
Cumartesi
MENDERES - İZMİR

Sokak köpeklerine yardım eli uzandı

HAYVANLARA ULUSLARARASI YARDIM

İzmir’in Menderes ilçesindeki Şopen Hayvan Barınağında bulunan ve açlıkla pençeleşen 3 bin sokak köpeğine yardım eli uzandı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğrencisi Bahar Karakaş’ın öncülük ettiği yardım seferberliği sonucu, açlıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan sokak köpeklerine Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gıda yardımı toplandı. Açlıktan kemikleri sayılan ve sonunda yavrularını yediği iddia edilen köpeklere yardım eli uzatan seferberliğin öncüsü Bahar Karakaş, yardım etmek isteyenlerden yalnızca gıda maddesi istediklerini, para yardımını ise kesinlikle kabul etmediklerini belirtti. Karakaş, Pazar günü de Konak’tan barınağa araç kaldırılacağını, isteyenlerin barınağa girebileceklerini belirtti.

Elektronik postayla yaydıkları yardım çağrısının binlerce duyarlı insana ulaştığını ifade eden Karakaş, “Yeni Zellanda’dan ve Hollanda’dan arayıp gıda maddesi gönderen insanlar oldu. Cevher Doğan adlı bir hayvansever çevresindeki kasaplardan 120 kilo et topladı. Bir fırın, kamyon dolusu ekmek gönderdi. Yurdun pek çok yerinden kuru mamalar ve gıda maddeleri geliyor. Bir çağrıyla duyarlı insanların böylesine içtenlikle harekete geçtiğini görmek gerçekten çok güzel. En büyük amacımız da belediyelerle işbirliği yaparak lokantalardan günün sonunda yenmeyen yemekleri toplayabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek için kurumların desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Toplanan yardımların seferberliğe katılan hayvanseverlerle birlikte barınağa götürüleceğini söyleyen Karakaş, “Oradaki aç hayvanların çoğu sağlık sorunları yaşıyor. Yalnızca yiyeceğe değil kapsamlı bir veteriner hizmetine de ihtiyaçları var. Bu seferberliğin yürütülmesinde büyük emeği geçen Veteriner Burak İşman, elinden geldiği ölçüde yardım etmeye çalışıyor. Ancak başka veterinerlerden de yardım bekliyoruz” dedi.

HAYVANLARA ULUSLARARASI YARDIM
HAYVANLARA ULUSLARARASI YARDIM
HAYVANLARA ULUSLARARASI YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 11:05:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 11:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?