2
Mayıs
2024
Perşembe
ÖDEMİŞ - İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu

Genel Bilgi

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu kararına dayanan Yüksek Öğretim Kurulu ile Sağlık Bakanlığı’nın imzaladıkları protokol çerçevesinde 1996 yılında kurulmuştur. Söz konusu protokol T.C. Resmi Gazete’nin 02.11.1996 tarih ve 22805 sayılı nüshasında yayınlanmıştır.

Ödemiş Sağlık Yüksekokulu 1996 yılında Türkiye’de kurulmuş olan toplam 79 Sağlık Yüksekokulundan biridir ve 1997–1998 Eğitim-Öğretim Yılı’nda İngilizce Hazırlık sınıfıyla eğitim hayatına başlamıştır. Ödemiş’teki eğitim hayatı ise 1. sınıf öğrencilerinin Ödemiş’e gelmeleri ile 1998–1999 Eğitim-Öğretim Yılı’nda başlamıştır. Eğitim ve öğretim faaliyetleri ilk yıl Ödemiş Sağlık Meslek Lisesi’nin eski binasında sürdürülmüştür. Aynı binada Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünün son sınıf öğrencileriyle birlikte Yüksekokul Hemşirelik Bölümünün 1. sınıf öğrencileri bir yıl süreyle okumuşlardır. Ayrıca Yüksekokulun Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fethi DOĞAN her iki okulun müdürlüğünü tek başına sürdürmüştür.
10 Kasım 2008 tarihinde Yüksekokul Müdürlüğüne Prof.Dr. Ayfer KARADAKOVAN atanmış bulunmaktadır.

1999 yılında Ödemiş Sağlık Meslek Lisesi son mezunlarını vererek kapanmıştır. Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ise 1999–2000 Eğitim-Öğretim Yılına 1. ve 2. sınıf öğrencileriyle birlikte yeni binasında başlamıştır. Geçen yıllar içinde Yüksekokul gelişim sürecini tamamlamış ve 2002 yılının Temmuz ayında ilk mezunlarını vermiştir.

Yüksekokulumuzda sadece Hemşirelik Bölümü vardır. Okulumuz Ege Üniversitesi kampüsune 130 km uzaklıkta bulunan İzmir’in Ödemiş ilçesindedir. Sağlık Yüksekokulumuz 5 katlı modern yapısıyla 4 sınıf, 1 toplantı salonu, 1 anfi, 1 kütüphane, 1 hemşirelik uygulama laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 DVD odasına ile 1 kantine sahiptir. Öğrenciler uygulamalarını 250 yataklı ve modernize edilmiş yapıdaki Ödemiş Devlet Hastanesinde, Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı ve Ana- Çocuk Sağlığı Merkezlerinde ve Ödemiş Belediyesine bağlı Huzurevinde, ayrıca Hemşirelikte Eğitim ve Öğretim Dersi uygulamalarını MEB. bağlı İlköğretim Okullarında yapmaktadırlar.

Bunun dışında Bahar Yarı Yılı bittikten sonra 1.,2., ve 3. sınıf öğrencileri almış oldukları teorik derslere ilişkili olarak 1. sınıf öğrencileri 3 hafta, 2. ve 3. sınıflarda bir ay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve gereksinimler doğrultusunda belirlenen eğitim hastanelerinde bir ay süre ile uygulama yapmaktadır.

Çağdaş bir hemşirelik eğitiminin verildiği bölümde eğitimin süresi İngilizce hazırlık hariç olmak üzere 4 yıldır. İngilizce hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler lisans eğitiminin 1. yılından itibaren eğitimlerine başlar.2008–2009 öğretim yılında İngilizce hazırlık sınıfıda dahil toplam 235 örenci eğitim görmektedir. Yüksekokulumuz akademik kadrosu; 1 Profesör, 3 Yardımcı Doçent, 11 Öğretim Görevlisi, ve 2 Araştırma görevlisi, temel tıp dersleri ve zorunlu YÖK dersleri için E.Ü. Tıp Fakültesi’nden ve ilgili diğer bölümlerden 2547 Sayılı Kanunun 40 a Maddesi uyarınca öğretim üyeleri görevlendirilmiştir.

Yüksekokulumuzun amacı; sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan hemşirelerin, yükseköğretim sistemi içersinde Avrupa Birliği normlarına uygun; eleştirel düşünme sürecini kullanarak ve kanıta dayalı olarak bakım planlayabilen ve yürütebilen, etkili iletişim kurabilen, bakımda bütüncül yaklaşımı kullanabilen, mesleğin gelişimine katkıda bulanabilen, uygulamalarında yasal ve etik ilkeleri esas alabilen profesyonel hemşire olarak lisans düzeyinde yetiştirilmelerini sağlamaktır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Mah. Atatürk Cad. No:1
Adres2 :Ödemiş / İzmir
Posta Kodu :
Telefon :0232 544 34 50
Faks :0232 544 34 50
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.