18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Astsubayın ayrılık cinneti: 2 ölü

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde meydana gelen olayda, ordudan itaatsizlik nedeniyle atılan astsubay, kendisinden ayrılmak için dava açan eşi ile, eşini kendisinden ayırmakla suçladığı emekli meslektaşı kayınpederini pusu kurarak pompalı tüfekle vurarak öldürdü.


Edinilen bilgiye göre, olay bugün 13.30 sıralarında ilçenin Akıncılar Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki Vergi Dairesi önünde meydana geldi. Bundan 5 ay önce Malatya'daki askeri birliğinde görevliyken, üstlerine itaatsizlik nedeniyle ordudan atılan Ümit Erer (29) adlı eski astsubay, ikamet ettiği Aydın'dan, ayrı yaşadığı ve kendisinden ayrılmak için boşanma davası açan eşi İlknur Erer'in (29) yaşadığı ilçeye geldi.

İlçede bir süre dolaşan ve eşi İlknur Erer ve emekli meslektaşı olan kayınpederi Hüseyin Öztürk'ün (57) çarşıya çıkmasını bekleyen Ümit Erer, eşi ve kayınpederi çarşıda yürürken, görgü şahitlerinin ifadelerine göre "Siz benim hayatımı zehrettiniz" diyerek, yanında getirdiği pompalı tüfekle eşi ve kayınpederini kurşun yağmuruna tuttu. Öztürk ve kızı olay yerinde hayatını kaybederken, eş ve kayınpeder katili olan Ümit Erer, olay yerine geldiği 09 PV 142 plakalı aracı ile firar etti. Firari sanık işlediği çifte cinayetin ardından, aracını park edip ilçe içerisinde yaya olarak gezinirken polis tarafından yakalandı.


Eşi ile 2003 yılında Antalya'nın Alanya İlçesi'nde evlenen ve 4 aylık çocukları olduğu öğrenilen Erer çiftinin, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4-5 aydır ayrı yaşadıkları, Ümit Erer'in eşini sürekli dövdüğü öğrenildi. İlknur Erer'in eşinden boşanmak için açtığı davanın ise 26 Nisan'da görüleceği kaydedildi. Damadı tarafından öldürülen kayınpeder Hüseyin Öztürk'ün Konya Hava Üssü'nden emekli astsubay olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2004 Salı 17:59:56
Güncelleme :30 Haziran 2004 Çarşamba 18:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?