27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Aydın, TÜBİTAK kitaplığını açtı

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'in Ödemiş ilçesinde "TÜBİTAK Kitaplığı Projesi" kapsamında yapılan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde Aydın, "Türkiye'de kız çocukları uzun süre ihmal edildi. Çalıştıktan sonra kızlarımız her alanda başarılı olur" dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 3 Eylül Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda yapılan TÜBİTAK kitaplığının açılışına katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye'nin bilim konusundaki bütün iyi niyetli çalışmalara rağmen hala istenen noktada olmadığını söyledi. Her şeyin bilgiyle başlayıp bilgiyle bittiğini belirten Bakan Aydın, Türkiye genelinde tüm yatılı okullara kütüphane hizmeti götürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'de kültürün ve insanın bilime ulaşma konusunda gerekli altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Aydın, "Peygamber diyor ki, 'bilgi, bilim, beşikten mezara kadar devam eder'. İnsanın mezara nasıl konulacağı bile bir bilgi meselesi. Peygamberimiz, 'ilim kadın için de erkek için de farzdır' diyor. Bizim bunların hakkını verdiğimize pek inanmıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de kız çocuklarının uzun süre ihmal edildiğini dile getiren Bakan Aydın, bilgi konusunda kız ve erkek çocukları arasında bir fark bulunmadığını belirterek, "Çalıştıktan sonra kızlarımız başarılı olur" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Aydın, Vali Kıraç ile birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 20:24:00
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 20:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?