18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Bizde tüccar zihniyeti yok!

ÖDEMİŞ'TE SENDİKALARIN ÇEKİŞMESİ İŞÇİYİ MAĞDUR ETTI

Ödemiş Belediyesi'nde çalışan 128 işçinin toplu iş sözleşmelerinin sendikal çekişme yüzünden aksaması, işçilerin mağdur olmasına neden oluyor. Sözleşmenin süresi ile ilgili ortaya çıkan sıkıntı giderek büyüyor. Belediye ile sendika arasında yapılan sözleşmede taraflar anlaşma sağlamış fakat belediye sözleşmenin 2 yıl değil de 1 yıl olmasını istemişti. Fakat, işin uzaması ve işçilerin mağdur olması nedeniyle belediye sözleşme konusunda da geri adım atmış sendikanın imzalaması durumunda sözleşme süresinin 2 yıl olmasını kabul edeceklerini belirtmişti.

Konunun yargı sürecine taşınmasının ardından Salı günü Ödemiş'te görülen mahkemenin ardından Hizmet İş sendikasının yasal hakkını kullanarak bilirkişi raporuna itiraz etmesi üzerine, Belediye-iş sendikası yetkilileri Belediye nikâh salonunda akşam saatlerinde basın toplantısı düzenlediler. Toplantıya Belediye İş sendikası İzmir Temsilcisi Salih Er, Ödemiş Belediyesi'nden işçi temsilcisi İbrahim Lomlu ve Belediye işçileri katıldı.

Salih Er burada düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Yetkili sendika aylardır bilirkişi raporu ile yeniden yetki verilmesini istiyor. Yetki sende idi. Hizmet-iş sendikası yasal hakkını kullanarak yeni bilirkişi istemiş Ödemiş'te dün görülen davada. İtiraz üzerine de şimdi dava Ankara 2. İş Mahkemesi'ne gidiyor. Dosya Ankara'ya giderken önceki bilirkişi raporları da gidecek. Oradan Ödemiş'te alınan kararın aksine bir karar çıkacağını sanmıyoruz. Yasaya aykırı bir şey yok. Ne acıdır ki bugün orada mahkeme ertelenip itiraz edilirken aslında 128 işçinin aileleri ile birlikte 500 kişinin mağduriyetinde zafer çığlıkları atılıyor. Burada bizim işimiz işçinin mağduriyeti değil, Uzlaşma yanıydı. Mahkeme de bilirkişi raporunu Hizmet-iş'e verseydi, Biz belediye İş olarak bu karara itiraz etmeyecek ve arkadaşlarımızın 18 aydır süren mağduriyetlerini giderecektik. Birileri bize karşı söyledikleri çok çirkin ifadeleri kınayarak, kimin cebine 3-5 bin lira para koyduysak ortaya koysunlar. Bugün mahkeme bitip mağduriyetiniz giderilecekti. Ama dört koldan bize saldırı olduğu için engellerle karşılaşıyoruz. Bireysel olarak yanıldığım bir şey varsa da bedelini ödemeye de hazırım. Bundan sonraki süreçte artık itiraz olamaz. Yeni bilirkişi ile hâkim karar verecek. İtiraz sürecinde Yargıtay da var. Ancak yetki Hizmet İş'e verilirse biz Yargıtay'a gitmeyeceğiz. Hizmet-iş sendikası yetkililerine sesleniyorum. 2 ya da 3 yıllık imzalarınızı tarih yazmadan atın biz de buna destek vermeye hazırız. İsteyen Hizmet İş'e gider, isteyen bizde kalır. Aynı sözleşmeyi imzalasınlar biz de davayı geri çekeceğiz. Bizde tüccar zihniyeti yok. Biz hiçbir siyasi partinin de aka bahçesi de değiliz. Ama geç de olsa bu yetkiyi alacağız"

ÖDEMİŞ'TE SENDİKALARIN ÇEKİŞMESİ İŞÇİYİ MAĞDUR ETTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 12:43:04
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 15:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?