29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÖDEMİŞ - İZMİR

Çakırağa Konağı’nda renkli sergi

BİRGİ ÇAKIRAĞA KONAĞI’NDA RENKLİ SERGİ

Ödemiş’e bağlı Birgi Beldesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte yürüttüğü “Birgi Kültür Yolu” projesi kapsamında Ödemiş Belediyesi Sanat Atölyesi Resim ve Seramik Bölümü Sergisi kapılarını Çakırağa Konağı’nda açtı.

Ödemiş Belediyesi ve Birgi Beldesi’nin ortaklığında düzenlenen serginin açılışında “Birgi Kültür Yolu” projesinin dallarından olan geleneksel Birgi yemek buluşmasının da altıncısı gerçekleştirildi.

Birgi’nin projelerle giderek parlayan bir yıldız haline geldiğinin altını çizen Birgi Belde Başkanı Cumhur Şener, “İZKA’nın desteğiyle sürdüğümüz “Birgi Kültür Yolu” projemiz son hız sürüyor. Bunun yanı sıra sokak sağlıklaştırmaları ve restorasyonlar ile Birgi tarihsel kimliğini koruyor. Şu an gündemimizde Birgi’ye bir gezi römorku kazandırmak var. Bu römork ile beldemizi ziyaret edenleri dolaştıracağız” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar Çakırağa Konağı içerisinde Ödemiş Belediyesi Sanat Atölyeleri öğrencilerinin çizdiği resimleri ve seramik eserleri incelediler. Birgi evlerini konu alan tablolar büyük beğeni topladı. Yağışa rağmen renkli görüntülerin yaşandığı sergide altıncısı düzenlenen geleneksel Birgi yemek buluşması kapsamında yöresel Kumpir Çiyatması’nın tanıtımı yapılarak ikram edildi.

BİRGİ ÇAKIRAĞA KONAĞI’NDA RENKLİ SERGİ
BİRGİ ÇAKIRAĞA KONAĞI’NDA RENKLİ SERGİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 11:01:03
Güncelleme :1 Mayıs 2011 Pazar 18:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?