18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Cinayeti 638 nolu fiş çözecek

Ödemiş'de cuma günü boş arazide darp edildikten sonra silahla vurularak öldürülen yaşlı kadının kimliği jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu tespit edildi. Öldürülen kadının üzerinden bir bankaya ait "638" numaralı banka fişi çıktı.

Fişin ait olduğu bankayı tespit eden jandarma istihbarat ekipleri, öldürülen kadının Bostanlı semtinde tek başına yaşayan ve "Zengin dul" olarak tanınan Sebahat Yağsatan’a ait olduğunu tespit etti. Jandarma yaşlı kadının banka hesaplarını incelemeye alırken, katil veya katillerin kimliklerini tespit etmeye çalışıyor.

Olay, Cuma günü Bozdağ Paşaçeşmesi mevkiinde meydana geldi. Boş arazide ceset bulunduğu ihbarını alan jandarma ekipleri, 60 yaşlarında, kanlar içerisinde bayan cesediyle karşılaştı. Ceset üzerinde yapılan incelemede 6 kurşun izi, bıçak ve darp izine rastlanıldı. Yaşlı kadının öldürülmeden önce saatlerce işkenceye maruz kaldığı tespit edildi. Yaşlı kadının çantasının alındığı yüzük ve bileziğinin alınmadığı ortaya çıktı.

Cinayet olayının ardından geniş çaplı araştırma başlatan İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı istihbarat ekipleri, yaşlı kadının paltosunun cebinde bir bankaya ait "638" numaralı fiş numarası buldu.

Fişi inceleyen ekipler, fişin Bostanlı semtinde bulunan bir bankaya ait olduğunu tespit etti. Banka görevlileriyle konuşan ekipler, öldürülen kadının Bostanlı semtinde tek başına yaşayan Almanya vatandaşı Sebahat Yağsatan olduğu tespit edildi. Yağsatan’ın yıllar önce eşinden ayrıldığı ve tek başına yaşadığı ortaya çıktı. Jandarma ayrıca öldürülen yaşlı kadının öldüğü gün doğum günü olduğunu tespit etti.

Cinayet olayıyla ilgili soruşturmasını sürdüren ekipler, hakim kararıyla Sebahat Yağsatan’ın evinde arama yaptı. Aramada evden bir şey alınmadığı ve çelik kasasının açılmadığı belirlendi. Jandarma cinayetin gasp ve hırsızlık amaçlı işlenmediğini tahmin ederken, yaşlı kadının banka kayıtlarını ve olay günü bankada bulunan şahsın kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Cinayet olayının ardından Yağsatan’ın 3 kardeşi ve kızının ifadesine başvurulurken, yaşlı kadınla uzun süredir konuşmadıkları ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 14:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?