19
Mayıs
2024
Pazar
ÖDEMİŞ - İZMİR

Elektrikli bisikletlere sıkı denetim

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER GÖZALTINDA

Ödemiş'te son yıllarda artmaya başlayan elektrikli bisikletlere sıkı denetim geliyor. Son yıllarda ilçede artan araç sayısı ve araç trafiğine karşı rağbet gören elektrikli bisikletler hızla artmaya başlayınca sorunlar ve kazaların ortaya çıkmaya başladığını gören emniyet müdürlüğü elektrikli bisikletleri sıkı takibe almaya başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ali Eşit, vatandaşları uyararak şunları söyledi: “Bunların trafikte nasıl kullanılacağına dair 2918 sayılı trafik kanununda tescil işlemleri yapılamayan pedal destekli elektrikli bisikletlerin kullanımı sırasında herhangi bir sınıf sürücü belgesi gerektirmiyor. Kabahatler kanununun 11. maddesinde fiili işlediği sırada '15 yaşını doldurmamış çocuklar hakkında idari para cezası yazılamaz' hükmü bulunmakta. Pedallı elektrikli bisikletleri 15 yaş altındaki çocukların kullandığının anlaşılması halinde bu çocuğa cezai işlem uygulanmayacak. Ancak bisiklet sahibi kim ise 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 37. maddesi uyarınca durumları ve madde hükmüne uymayanlara araç kullandırmaktan cezai işlem uygulanacaktır. Cezai işlem uygulanıp, bir daha 15 yaşından küçük kişilere kullandırmaması ve sahiplik belgesi (fatura v.s) ibraz edilmemesi halinde de sahibi olduğu kanıtlanıncaya kadar da bu araçlar trafikten men edilecek. Men edilen araçlar 6 ay içerisinde alınmadığı takdirde de Milli Emlak tarafından satılacak"

HERKES TRAFİK KURALLARINA UYMAK ZORUNDA

"Trafik kanunu herkesin kurallara uyma zorunluluğu getirmekte. Bu nedenle bu tür elektrikli bisikletler karayolunda seyir halinde oldukları sürece, kırmızı ışığa, şehir içi ve şehir dışı trafiğine uymak, trafik kurallarına uymak zorundadırlar. Trafik kurallarına uymayan sürücülere 15 yaşından küçük ise fatura sahibine ceza yazılacak. Bu araçlar, herhangi bir trafik kazasına karşı sigortalı olmadığı için kazaya karışan kişiler masrafları kendileri karşılayacak. Bu nedenle velilerimizin, bu kuralları göz önüne alarak, 15 yaşını doldurmamış çocuklarını trafikte elektrikli bisikletleri kullandırmamaları, trafik ihlallerinden kaynaklanan cezaları da kendilerinin ödeyeceklerini, bu elektrikli bisikletlerde sigorta kapsamında olmadığı içinde meydana gelebilecek kazalarda tüm masrafları da kendilerinin ödeyeceğini bilmelerinde yarar var"

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER GÖZALTINDA
ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER GÖZALTINDA
ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER GÖZALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 11:26:00
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 23:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?