19
Mayıs
2024
Pazar
ÖDEMİŞ - İZMİR

Hem üretici, hem tüccar dertli

HEM ÜRETİCİ, HEM TÜCCAR DERTLİ

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde erik mevsiminin 20 Haziran'da başlamasına karşın piyasadaki durgunluk dikkatleri çekiyor. İstanbul, Ankara, Mersin, Konya, Adana, Kayseri, Erzurum ve Eskişehir'e dek Türkiye'nin dört bir yanına giden 'Kaymakçı Eriği' üreticisinin ve alıcısının yüzünü güldürmüyor.

20 Haziran-20 Temmuz arası günde 150 ton civarında eriği piyasaya yollayan Kaymakçı'da iç piyasadaki daralma ve ihracattaki azalma nedeniyle alıcılar da eriğe yeterli ilgiyi göstermiyor.

Ödemiş Erik Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Uyar, Haziran ayında yaşanan fırtınalı yağış ve dolu nedeniyle zarar görerek kalitesini yitiren Kaymakçı eriğinin hak ettiği fiyatı görmediğini söyledi. Uyar, eriği dalından toplatan alıcının da zarar ettiğini belirtti.

Kaymakçı eriğini aldıkları fiyattan sattıklarını ifade eden Konyalı tüccar Hasan Özcan ise, tüccarın da en az üretici kadar zarar ettiğini belirtti. Konya'da kendisine ait sebze-meyve halinin bulunduğunu belirten Özcan, "Ben Kaymakçı'ya her yıl geliyorum. Belirlediğimiz ve anlaştığımız bahçelerde erikleri kendi işçilerimiz topluyor. İşçilik ve yol maliyetleri ile bu yıl dolu yağışı nedeniyle yara alan Kaymakçı eriğimiz istediğimiz kazancı getirmiyor. Kilosunu 1 liraya aldığımız eriği aynı fiyata satmak

zorunda kalıyoruz. İhracat çok düşük. Piyasada da eriğe talep yok" dedi.

HEM ÜRETİCİ, HEM TÜCCAR DERTLİ
HEM ÜRETİCİ, HEM TÜCCAR DERTLİ
HEM ÜRETİCİ, HEM TÜCCAR DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 09:11:01
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 00:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?