20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

İğne oyaları japonya yolcusu

2010 Türkiye'deki Japon Yılı" Yürütme Komitesi Üyesi ve Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'i makamında ziyaret ederek, Türkiye'de 2010 yılında kutlanacak Japon Yılı etkinliklerinde Ödemiş'in ipeği ve iğne oyaları ile katkı yapması konusunda destek vermesi istendi.


"2010 Türkiye'deki Japon Yılı" Yürütme Komitesi Üyesi ve Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto Ödemiş iğne oyalarını ülkesinde tanıtacak. Kanji İshimoto ve beraberinde Shizue Yatomi ve Japonya da bir kanalda el işleri ile ilgili bir program yapan Midari Nishida ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette Ödemiş Belediyesi tarafından ilgiyle karşılandılar. Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş ipeğinin, iğne oyalarının Japonya'da tanınacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti.


"2010 Türkiye'deki Japon Yılı" Yürütme Komitesi Üyesi ve Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto oluşturduğu el işleri koleksiyonuna iğne oyasını da katmak istediğini ve yaptığı araştırmalarda Ödemiş ipeği ve el işlerinin ününü duyması üzerine Ödemiş'e geldiklerini söyledi.


İshimoto, Ödemiş'te yapacakları araştırmalar ve alacakları örnekleri Japon tv kanalında program yapan Midari Nishida tarafından tanıtılacağı ve hazırlayacağı el işleri kitabında yer vereceğini belirtti. Ayrıca Kasım ayında Japonya'dan Ödemiş' bir tur düzenleyerek yapılan el işlerini yerinde görmelerini sağlayarak bir kültür alışverişi oluşturacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 20:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?