24
Mayıs
2024
Cuma
ÖDEMİŞ - İZMİR

İnsanlık ölmemiş

KAYMAKÇILI VATANDAŞTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı Beldesi’nde kahvehanede otururken dikkatini çeken cismin içinde yüklü miktarda para olduğu fark eden Alim İlkgöz, parayı sahibine ulaştırılması için belediyeye teslim etti. Her geçen gün artan borçlarına rağmen paranın sahibini bulmak için yoğun çaba harcayan İlkgöz, dürüstlüğüyle Kaymakçı’nın gururu oldu.

Arkadaşı Nazım Arıkenar ile birlikte kahvehanede oturdukları sırada yol kenarına savrulmuş beyaz bir cisim gören İlkgöz, cismi yerden aldıktan sonra Arıkenar’a verdiğini belirterek, “İkimiz de cismin içinden çıkan yüklü miktardaki parayı görünce önce şaşırdık. Ardından parayı sahibinin bulunması için Kaymakçı Belediyesi muhasebe bürosuna teslim ettik. Gün içinde yüklü miktarda para bulunduğuna dair anonslar yapılıyor. Paranın sahibinin bulunmasını can-ı gönülden temenni ediyoruz” dedi.

Kendisinin de borç yükü altında olduğunu kaydeden İlkgöz, “Ülkemizde çiftçinin durumu ortada. Bu şartlar altında benim de borçlarım var. Ancak bu zamana kadar boğazımdan haram lokma geçmedi, bundan sonra da geçmeyecek. Ağlayanın malı, gülene yaramaz. Bu yüklü miktardaki parayı düşüren kardeşimiz eminim ki bir hayli üzüntü yaşamıştır. İnşallah paranın sahibi kısa sürede ortaya çıkar” dedi. Alim İlkgöz’ün parayı bulduktan sonra hemen belediyeye gittiğini kaydeden Nazım Arıkenar de “Alim borç yükü altında olmasına rağmen bir an düşünmeden hemen belediyeye gitti. Günümüzde öyle olaylar yaşanıyor ki bu dürüstlük bence herkese örnek olmalı. Ben de onun gibi paranın bir önce sahibine kavuşmasını istiyorum” dedi.

KAYMAKÇILI VATANDAŞTAN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 10:02:00
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?