19
Mayıs
2024
Pazar
ÖDEMİŞ - İZMİR

Işıklar inciri bir başka

İNCİRİN HASI ORGANİK ORHAN'DA

Kaymakçı Büyük Mahalle Işıklar mevkiinde yetişen organik sarı incirler Ödemişli vatandaşların ilgisi ile karşılaşıyor. Ödemiş'e gelen Işıklar inciri sabahın erken saatlerinde tükeniyor.

Her sabah Ödemiş otogarının karşısındaki Vitamin Büfe önünde hayıt ve kamış sepetleri içinde satışa sunulan incirlerin alıcısının günden güne arttığını belirten ve sattığı incirler nedeniyle adı Organik Orhan'a çıkan Kaymakçılı Orhan Dönmez; “Bu incirleri bir tadan bir daha arıyor. Çünkü bu incirlerde ne su, ne ilaç, ne gübre var. Işıklar Mevkii çok eski yıllardan beri incir yetişen bir yer. Ovada kalan incir bahçelerinin çevresinde sulu tarım yapıldığından, çoğu incirler bozuldu. Işıklar'da yetişen incirler güneşten başka bir şey görmüyor. O yüzden adı organik incire çıktı” diyerek sezon sonuna kadar incir almak isteyenlerin Vitamin Büfe'de bulabileceklerini dile getirdi.

Yine aynı yerde Kaymakçılı incir satıcılarından Murat Bahçe; “Işıklar Mevkii'nin incirleri Birgi İrimağzı incirlerinden de güzel. Çünkü o bahçeler su görüyor. Kışın bile sulanıyor. Işıklar Mevkii'ndeki incir bahçeleri, yağmur yağmadığı müddetçe su görmüyor. O yüzden sapsarı ve lezzetli” diyerek taze inciri yiyenlerin aynı incirin kurusunu da aradığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 09:07:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 09:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?