19
Mayıs
2024
Pazar
ÖDEMİŞ - İZMİR

İzmir: Ödemiş'in SİT alanları yeniden yapılanacak

Özellikle tarihi yapıların yoğunlukta olduğu Arasta bölgesi ve çevresini içine alan bölgede, 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile Ödemiş Belediyesi ortaklaşa bir çalışma başlattı. Bu çerçevede, koruma amaçlı imar planı yapımını yüklenen proje grubunca, sit alanındaki tespit ve değerlendirmeler tamamlanarak projenin planlama aşamasına geçildiği bildirildi.


Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mahmut Badem, elde edilen tespit ve değerlendirmelerin Ekim ayında yapılacak olan meclis toplantısında görüşülerek onaylanmak üzere İzmir 2 No’lu Koruma Kurulu’na iletileceğini belirterek, "Belediyemizce ihale edilerek hazırlatılan ve tamamlanma aşamasına gelen koruma amaçlı imar planı çalışmaları sonucunda, şehir merkezinde sit alanı ilan edildiğinden bu yana ortaya çıkan pek çok sorun aşılmış olacak. Bölge, yeniden imar durumu ele alınarak, yapı yapabilen bir bölge haline gelecek. Yaşanan ulaşım sıkıntıları da ortadan kalkacak. Tümüyle bilgisayar ortamında ve sayısal olarak gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, bir yandan Kültür Bakanlığı tarafından Arasta için hazırlatılan projeyle sit alanının entegrasyonu, diğer yandan kent merkezinde yer alan bölgedeki imar durumlarının bilgisayar üzerinden verilmesi sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 19:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil gezgin IP: 212.175.112.xxx Tarih : 5.10.2005 16:13:59
Hocam Allah aşkına siz gerçekten sit adı verilerek dokunulmasına izin verilmeyen harabeler hakkında kararın kaldırılacağına inanıyormusunuz.Ben yıllarını YAYLA caddesinde geçirmiş biri olarak sizlere diyorum ki bırakın artık bu işleri...Vatandaşları yıllardır aynı bahanelerle kandırıyorsunuz sakın yanlış anlamayın bu sizin şahsınız için geçerli değil sizden öncekilerde öyleydi sizden sonrakilerde sanki tabiatın kanunu gibi aynı olacak.