19
Mayıs
2024
Pazar
ÖDEMİŞ - İZMİR

Kenan Evren'e suç duyurusu yağıyor

KENAN EVREN'E SUÇ DUYURULARI YAĞIYOR

12 Eylül'deki referandum ile anayasanın kabulü ile Kenan Evren'e yönelik suç duyuruları artıyor. Ödemiş'te 1980 darbesi sonrası işinden olan Tekstli işçisi Şevket İşlek'de dönemin mağdurları arasında yer aldığını belirterek Aralarında Kenan Evren'nin de bulundu tüm kuvvet ve sıkıyönetim komutanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

“İŞTEN ATILDIM, İŞKENCE GÖRDÜM”

Ödemiş Tekstil'de çalışırken 1982 yılında Genelkurmay Başkanlığı Ege Ordu Komutanlığı ve Sıkıyönetim Komutanlığı'nın yazısı ile işten atıldığını kaydeden İşlek, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: “12 Eylül 1980 tarihinde darbeci komutanlar tarafından kanunsuz olarak seçilmiş yöneticiler devrilerek ülke yönetimine el konuldu. Ülke yönetimine el koyan bu sanıklar hemen ardından kanunsuz olarak bir yazı ile çalışmakta olduğum Ödemiş Tekstil'den atılmamı sağladılar. Sanıkların suç teşkil eden yönetime el koyma, bunun sonucu kamu gücünü ellerinde bulundurma ve kanunsuz kamu gücünü kullanma şeklindeki eylemleri nedeniyle işten atıldığım için mağdur oldum. Uzun süre işsiz kaldım, kendim ve ailem perişan oldum. Sanıkların ülke yönetimine kanunsuz olarak el koymaları başlı başına bir suç olduğu gibi kanunsuz olarak işten atılmış olmam da suç teşkil ediyor. Sanıkların eyleminden şikayetçiyim”

“AK PARTİ'NİN SAMİMİYET TESTİ”

Binlerce insana işkence yapan darbecilerden hesap sorulması gerektiğini belirten İşlek; “1980 darbesi binlerce aileyi perişan etti. Gencecik insanları mezara götürdü. Bunların hesabının sorulması bir insanlık gereğidir. Eğer AK Parti Hükümeti söylediklerinde samimi ise bu dilekçeleri işleme koyar ve darbeciler hakkında soruşturma başlatılır. Yoksa bu acılar üzerinden siyaset yapmak AK Parti'yi tarifsiz bir zarara uğratır” ifadelerini kullandı.

KENAN EVREN'E SUÇ DUYURULARI YAĞIYOR
KENAN EVREN'E SUÇ DUYURULARI YAĞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 16:54:01
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 20:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?