18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Kirazlı Köyü’ne inceleme gezisi

ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ’NDEN KUŞADASI KİRAZLI KÖYÜ’NE İNCELEME GEZİSİ

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 11 Temmuz 2010 tarihinde Kuşadası’na bağlı Kirazlı köyüne inceleme gezisi düzenledi.

Kadın Meclisinin aldığı karar doğrultusunda yapılan inceleme gezisine, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Yard. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir, Kadın Meclisi Başkanı Özlem Kırlı, Konaklı Belde Belediye Başkanı Mustafa Kantar, Ovakent Belde Belediye Başkanı Ali Demirel, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in eşi Gülfer Keskin, Belediye Meclis üyeleri Melis Karhan ve Mehmet Kiremitçi, Halk Eğitim Müdürü Şahin Sucubaşı, Kadın Meclisi üyeleri ve Kadın Meclisi tarafından hazırlanan “Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi”ne destek veren Konaklı ve Ovakent’ten üreticiler katıldı.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Yard. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir geziyle ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: “Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi toplantılarında Ödemiş’te kuru meyve-sebze üretimi ile ilgili bir merkez oluşturulabileceği düşüncesinin ortaya çıkmasıyla bir proje hazırlığı başlamış, kuruluşu için gerekli bilgileri almak, organik üretim yapan çiftçi ve işletmelerin çalışmalarını ve kurutma tesislerini yerlerinde görüp incelemek amacıyla örnek bir tesisin ziyaret edilmesi gerekliliği doğmuştur. Düşünülen tarzda bir tesis olması nedeniyle Kuşadası-Kirazlı Köyü Muhtarlığı, Ekolojik Yaşam Derneği, köydeki kurutma-paketleme sistemleri ve ekolojik pazarın ziyaret edilmesine karar verilmiştir. Gezi sırasında Kirazlı köyü muhtarı tarafından, köyde yapılan organik üretim, güneş enerjisi sistemi ile kurutma ve kurutulan sebze meyvelerin paketlenmesi hakkında yerinde yapılan gösterilerle bilgiler verildi. Yerinde görülen sistemin kurulması için yapılan çalışmaların yanı sıra bu çalışmaların Birleşmiş Milletler Hibe Projesi olarak başlatıldığı ve 2010 yılı itibariyle projenin sona erdiği ancak özellikle köydeki kadınların çabaları ve çalışmalarıyla bu projenin sürdürüldüğünü öğrendik. Kirazlı Köyü’nün markalanmış ürünleri ve sertifikalı organik sebze meyvelerinin satışa sunulduğu ekolojik pazarın da gezilmesinden sonra Kirazlı köyü’ndeki inceleme gezisi sona erdi” dedi.

ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ’NDEN KUŞADASI KİRAZLI KÖYÜ’NE İNCELEME GEZİSİ
ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ’NDEN KUŞADASI KİRAZLI KÖYÜ’NE İNCELEME GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 10:20:00
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 11:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?