19
Mayıs
2024
Pazar
ÖDEMİŞ - İZMİR

Maliyeci kılığındaki dolandırıcı yakayı ele verdi

İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, "maliyeci" adı altında esnaflardan para sızdırmaya çalışan 3 kişilik dolandırıcılık şebekesinden bir kişi, vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edilirken, biri bayan 2 kişi kayıplara karıştı.

Yaklaşık 3 aydan beri ilçede boy gösteren dolandırıcılık şebekesinin bazı esnaflara "Biz İzmir maliyeden geliyoruz" diyerek gözdağı vermeye çalıştığı tespit edildi. Biri bayan 3 kişi oldukları belirlenen şahıslar dün de Akıncılar Mahallesi İnceoğlu Sokak’ta Musa Gül’e ait tekstil ürünleri imalat atölyesine geldi. İş yeri sahibine "Maliyeden geliyoruz" diyen şahısların hal ve hareketlerinden şüphelenen Gül, 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istedi. Ancak bu arada dükkana gelenlerden adının Serkan Günenç olduğu belirlenen şahsı diğer esnafların yardımı ile yakalayan Gül, sanığı gelen polislere teslim etti.

Sahte maliyeci Serkan Günenç’in beraberindeki 2 kişi ile birlikte bir matbaada bastırdıkları sözde maliye gazetesini Torbalı, Tire, Bayındır ve Ödemiş ilçelerindeki esnaflara "maliyeci" kisvesi altında gözdağı vererek, yıllık abone yapmak suretiyle para sızdırdıkları belirlendi.
Karakolda ifade veren esnaflardan Musa Gül ve İrfan Erdem, "3 aydan beri bu şahısları çok sık görmeye başlamıştık. Dükkanımıza geldiklerinde "Biz İzmir maliyeden geliyoruz" diyorlardı. Biz de kimlik göstermelerini istedik. Kendi aralarında bocalamaya başladılar. İkisi kaçtı ama hemen yanı başımızda bulunan şahsı kolundan tutarak polise teslim ettik. Bize getirdikleri maliye gazetesini yıllık abone yapmaya zorluyorlardı. Almak istemeyince de maliye ile başımızın derde girebileceğini söyleyip tehdit ediyorlardı" dedi. Polis, kaçan biri bayan 2 şahsı arıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 17:35:58
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 17:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?