25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Pazarcılar ayaklandı şenlik iptal

ÖDEMİŞ'TE PAZARCILAR AYAKLANDI

Ödemişli bir grup pazarcı, şenlik alanında kendilerine yer verilmediği gerekçesiyle yetkilileri protesto etti.

Ödemiş'te İlçe Emnniyet Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Bahar Şenliği Ulus Meydanında düzenlenmek istendi.

Bu arada bir grup pazarcı gece geç saatlerde etkinliğin yapılacağı yere gelerek burada bazı sıkıntılarını dile getirdiler.

DERDİMİZİ ANLATACAK MUHATAP ARIYORUZ

Ödemiş Pazarcılar Derneği'nin geçici başkanı Rasim Hatipoğlu, "Ödemiş Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği şenliğe saygımız sonsuz ama burada stant kurulup bir takım dışarıdan esnaf gelerek bizlerin ekmeğiyle oynanması yanlıştır" dedi.

Kültür ve Sanat etkinliği yapılmasından memnun olduklarını anlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu: "Ama bu iş tamamen bizlerin ekmek davasıdır. Burada bu etkinlikle ilgili bize bu pazara katılın diye son gün cep telefonlarımıza mesaj gelmektedir. Peki niye daha önce bizlerin bağlı olduğu Oda'dan mesaj gelmiyor. Biz de ona göre katılma yönünde hazırlık yapalım ve buradaki etkinlikte Ödemişli pazarcılar olarak yer alalım."

Ödemiş'te büyük yankı uyandıran olayla ilgili konuşan pazarcı Şakir Gelen de, şunları söyledi: "Konuyla ilgili önce belediye meclis üyelerinden Necati Gülgen'i aradım. Bu konu ile ilgili kendisini şenliğin yapılacağı yere davet ettim. Kendisi beni Ödemiş Belediye Başkanına yönlendirdi.Bu kez Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'i aradım o da kendisinin bu şenlikle bir ilgisi olmadığını söyleyince bu kez konuyla ilgili polislerden rica ederek Ödemiş Emnniyet Müdürü ile görüşmek istediğimizi söyledik. Bu

konuda Ödemiş Emnniyet Müdürü Osman Aral duyarlılık göstererek bizlerle görüşme isteğimizi kabul ederek bir araya geldik. Ve bu konuda kendisi bizlere bu etkinlikte yerlerin Ödemişli pazarcılara açık olduğunu söyledi."

EMNİYET MÜDÜRÜ ŞENLİĞİ İPTAL ETTİKLERİNİ DUYURDU

Ödemiş Emniyet Müdürü Osman Aral da gece geç saatlerde pazarcılar ile görüşerek bu şenliğin herkese açık olduğunu ifade etmesi ile durum kısa süreli de olsa duruldu.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü'nün, Bahar Şenliği adı altında bu yıl ikincisini gerçekleştirmek istediklerini fakat yaşanan bir takım olaylar yüzünden bu şenliği iptal kararı aldıklarını belirten Ödemiş Emnniyet Müdürü Osman Aral, şöyle konuştu: "Biz burada Ödemiş Emniyet Müdürlüğü olarak, amacımız ilçede halkımızı bazı sanatçılar ile bir araya getirerek Kültür ve Sanat etkinliği sağlamaktı. Ama ne yazık ki, akşam burada yaşanan bir takım tatsızlıklar nedeniyle bu şenliği iptal kararı aldık. Bizim etkinlikte maddi olarak bir gayemiz yok. Amacımız Polis-Halk diyalogunu geliştirmektir."

ÇOK ÜZÜLDÜK

Fuarın organizatörü Taner Cangür de, bu şenliği yapmama kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Bunun nedeni bir grup pazarcının haksız bir şekilde eylemidir. Çünkü burada bazı Ödemişli pazarcılar yer aldıkları halde maalesef hiçbir esnafın olmadığı beyanında bulunmaktadırlar. Bu konu tatlıya bağlansa da bu kez Ödemiş Belediyesi ile yer parası anlaşmazlığı ve bizlere bir takım sorunlar çıkarması nedeniyle tamamen iptal kararı aldık."

Yaşanan gerginliğin kendilerini üzdüğünü belirten Taner Cangür, sözlerine şöyle devam etti: "Biz burada Kültür ve Sanat etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Ama maalesef bir gün içinde yaşanan bu olumsuz olaylar nedeniyle asla burada kalmamız imkansızdır. Bundan sonra çevre belediye başkanlarından gelen teklifleri değerlendireceğiz."

EKMEĞİMİZLE OYNANMAKTADIR

Konuyla ilgili olarak Ödemişli pazarcılar bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Ödemiş emniyetinin bu tür etkinliği güzel. Ancak şenlik dışında pazar yeri meselesi oldu. Kültür ve Sanat söz konusu olabilir ama işin içine ekmek davası girince durum bizler için maalesef farklı olmaktadır. Biz vergisini ödeyen Ödemişli pazarcılar olarak böyle etkinlikte kendi ilçemizde paramızı kazanmak isteriz."

ÖDEMİŞ'TE PAZARCILAR AYAKLANDI
ÖDEMİŞ'TE PAZARCILAR AYAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 15:13:05
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 19:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?