20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Şehit babası, şehit kardeşini görecek

Türkiye'nin Ödemiş Kaymakamlığı, oğlu Siirt'te şehit olan Mehmet Alkan'ı, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan kardeşinin mezarını ziyaret edebilmesi için KKTC'ye gönderecek.


İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde yaşayan şehit babası Mehmet Alkan, 1974 yılında Kıbrıs'ta şehit düşen kardeşinin mezarını 34 yıl sonra ziyaret edecek.

Alkan, şehit kardeşinin adını verdiği oğlu Kamil Alkan'ın 2006 yılında Güneydoğu'da şehit olması nedeniyle aldığı övünç madalyası töreni sırasında, Kıbrıs'ta şehit olan kardeşinin mezarını ziyaret etmek istediğini belirterek, Ödemiş Kaymakamı'ndan yardım istemişti.


Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Kaymakamlık binasında düzenlenen toplantıda, Alkan'ın isteğini yerine getirmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Siz övünç madalyası almıştınız. Kardeşiniz 1974 yılında şehit olmuştu ve siz oraya hiç gidememiştiniz. Ardından aynı ismi verdiğiniz oğlunuz Kamil Alkan'ı da 2006 yılında Siirt'te askerlik görevini yaparken şehit verdiniz. Kardeşinizin mezarını ziyaret edebilecek olmanız, bize mutluluk verdi."


Koçoğlu, Alkan'a uçak biletleri ve KKTC'deki masraflarını karşılayacak çeki takdim etti. Kardeşi ve oğlunu şehit veren Mehmet Alkan ise askere gitmeye hazırlanan bir oğlu daha olduğunu belirterek, "Yıllardır Kıbrıs'a gitmek istiyordum ama maddi imkansızlıklar yüzünden gidemedim. Kaymakam Koçoğlu yardımcı oldu. Ona çok teşekkür ediyorum. Gidince duygularım nasıl olacak bilmiyorum. Ayrıca 29 Ekim'de orada olmak bize çok değişik duygular yaşatacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 13:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?