25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Tekel binası çürümekten kurtarıldı

TEKEL BİNASI ONARIMINDA SONA GELİNDİ

Ödemiş Belediyesi tarafından restore ettirilen Eski Tekel Binası’nda sona yaklaşılıyor. Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Meslek Yüksekokulu bahçesinde yıllarca çürümeye terk edilen binanın her noktası tamamen yenilenirken onarım işinde bitirme aşamasına gelindi. Bahçesinde yapılacak otopark ve çevre düzenlemelerinin ardından tamamlanacak tarihi bina Sağlık Meslek Yüksekokulu’na idari bölüm olarak hizmet verecek.

TEKEL BİNASI YÜKSEKOKUL’A İDARİ MERKEZ OLACAK

Ödemiş’teki tüm tarihi binaları tek tek elden geçireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Ödemiş içerisinde devam eden restorasyon projelerimiz arasında yer alan Tarihi Tekel Binası’nda sona geldik. Buradaki otopark sorununu belediye meclisinde aldığımız karar ile çözdük. Kısa zaman içerisinde son çevre düzenlemelerini de yapıp binayı yüksekokulumuz için hazır hale getireceğiz” dedi.

ESKİ LİSE DE KULE BEKLENİYOR

Ödemiş’teki tarihi binalar için sürekli temaslarda bulunduklarını kaydeden Keskin, “Tekel Binası ile birlikte Yıldız’da sokak sağlıklaştırılması ve Eski Lise Binası restorasyon projelerimiz var. Lise Binası’ndaki restore çalışmalarını planı yeniden çizdirdiğimiz için durdurduk. Tarihi Lise Binası’nda bundan önce bir kule mevcut iken çizilen restorasyon planında bu kule yoktu. Bu şekilde binayı kabul etmedik. Kule de plana eklenerek çatıda çalışmalar yeniden başlayacak. 1911’de hizmete giren bu tarihi bina Ödemiş için çok önemli olayların halen ayakta duran tanığı. Bu nedenle ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.

TAYYARE BİNASI DA RESTORE EDİLECEK

Belediyelerin tarihi eser niteliğindeki binalar konusunda restore hakkının bulunduğunu belirten Keskin, “Belediyemiz ilçemizdeki tarihsel dokuya sahip çıkıyor. Öncelikle restorasyon proje çizim işi için ihaleler açıyoruz. Bu konuda İzmir Valiliği’nden, İl Özel İdaresi’nden, Avrupa Birliği’ne kadar pek çok kuruluştan yardım görebiliyoruz. Son olarak Tayyare binasının restorasyonu için proje çizim ihalesi gerçekleştirildi. Önümüzdeki aylarda diğer restorasyon çalışmalarımızın bitmesiyle Tayyare Binası’nda (Halep Pastanesi) çalışmalara başlayacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 09:03:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 09:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?