20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÖDEMİŞ - İZMİR

Türkeş'in yadigarını satıyor

MHP'nin eski Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in 1991 yılından vefat ettiği 1997 yılına kadar kullandığı Mercedes marka makam aracı satılıyor. Aracın son sahibi Ödemişli emekli öğretmen Adnan Ekşi (54), ekonomik nedenlerden dolayı istemeye istemeye satmak zorunda kaldığı aracı MHP camiasından birinin almasını istiyor.

Türkeş'in severek kullandığı ve 1991 yılında Ahmet İrfan Tuna isimli bir gurbetçiden aldığı Mercedes marka aracı, 2004 yılında değerinin çok üstüne bir parayla 19 bin YTL'ye Mehmet Güçlü'den Adnan Ekşi aldı. Ödemişli emekli öğretmen Adnan Ekşi, internet sitesine verdiği bir ilanla 30 bin YTL'ye aracı satışa çıkardı. Türkeş'in makam aracına sahip olduktan sonra araca her bindiğinde karmakarışık duygular hissettiğini belirten Adnan Ekşi, "Direksiyona geçtiğimde sanki rahmetli Türkeş bana aracın arka koltuğunda oturuyormuş gibi geliyordu. Kendisini bir partili olarak son derece seven biriydim. Çoğu kez arabadan ağlayarak indim" diye konuştu. Aracı elden çıkarmak istemediğini, ancak içinde bulunduğu ekonomik nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldığını ifade eden Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü: "2004 yılında araca sahip olduktan sonra ona gözbebeğim gibi baktım. Benden sonraki sahibinin de onun kıymetini bilmesini istiyorum. Rahmetli Türkeş'in aracı alım belgeleri bile hala torpido gözünde duruyor.


Manevi değeri çok büyük. MHP camiasından birinin almasını istiyorum. Bana 'aracı MHP camiasından başka birine satmayacaksın' yönünde hiçbir baskı gelmedi. 30 bin YTL istiyorum ama pazarlığa da açığım. Yıllarca ağlaya ağlaya bindim şimdi de ağlaya ağlaya satıyorum."

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:01:52
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 13:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?