17
Haziran
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

AKP’yle CHP’yi duble yol gerdi

Seferihisar’la Doğanbey arasındaki yol çalışması gerginlik yarattı. AKP İlçe Başkanı, “Hükümet yapıyor” dedi. CHP’den ise itiraz geldi: Ankara bir kuruş bile vermiyor

İzmir Seferihisar’da iddiaya göre AKP İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Doğanbey’e kadar 17 kilometrelik duble yol için seçim sözü verdi.

Cingöz, geçen ay çalışmalara başlanınca, “Sözümüzü tuttuk” açıklamasında bulundu. CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şenel ise bunun üzerine sert tepki gösterdi. İl Özel İdaresi kaynaklarının kullanıldığını söyledi, “Hükümetten bir kuruş alınmıyor” dedi.
Şenel, şöyle devam etti: “Urla, Çeşme, Menderes duble yolları da büyük oranda İzmir İl Özel İdaresi’nin parasıyla açıldı. Ancak bunlara da AKP sahip çıktı. İl Özel İdaresi olarak kazı, dolgu işlerini Ankara’dan bir lira almadan kendi kaynaklarımızla sağlıyoruz. Buna karşın Karayolları Bölge Müdürlüğü asfaltlama ve sanat yapıları için ihaleye çıkacak.”

“Karayolları yapıyor”
Bu sözlere yanıt gecikmedi. Cingöz, hükümet yatırımı olduğunda ısrar etti, “Bu yol için milletvekilleriyle birlikte Ulaştırma Bakanlığı’na defalarca gittik. Karayolları yapıyor. İl Özel İdaresi bütçesinin hükümetten bağımsız olduğunu göstermek, şu anda çoğunluğu elinde bulunduran CHP’li üyelerin ceplerinden sağlanıyormuş gibi tavır içinde bulunmak basit ifadeyle cahilliktir” diye konuştu.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 09:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?