29
Mayıs
2024
Çarşamba
SEFERİHİSAR - İZMİR

Vanayı birlikte açtılar

VANAYI BİRLİKTE AÇTILAR

Seferihisar bölgesinde incelemelerde bulunan Jeotermal A.Ş. yönetimi, saniyede 300 metreküp su verme kapasitesine sahip 9. kuyunun da açılışını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi’nin yüzde 50’şer ortak olduğu İzmir Jeotermal Enerji A.Ş yönetim kurulu toplantısı Seferihisar’da gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde İzmir Jeotermal A.Ş’nin Seferihisar’daki yatırımları yerinde incelendi. Cumalı, Tuzla ve Doğanbey-Karakoç mevkilerinde gerçekleştirilen teknik geziye İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Özel İdaresi Genel Sekreter’i İrfan İçöz, İzmir Jeotermal Enerji A.Ş Genel Müdürü Sinan Arslan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı. Seferihisar Doğanbey’de işletilebilir hale getirilen 9. kuyunun açılışı da yine yönetim ve denetim kurulu üyeleri tarafından birlikte gerçekleştirildi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç bölgede Türkiye’nin en önemli termal kaynaklarının rezervinin olduğunu bildiklerini söyledi. Şimdiye kadar yürütülen çalışmalarla 9 kuyu açtıklarını bildiren Kıraç, “1500 metreküp saniyenin üstünde sıcak suyu olan bir alan oluşturmuş olduk. Burada elektrik enerjisi üretebiliriz; suyu seracılıkta kullanabiliriz, termal turizmi canlandırabiliriz. Bölgemiz turizm bölgesi olduğu için önceliğimiz turizm alanındaki ihtiyaçların karşılanmasına yöneliktir. Şu alanda yeni açtığımız bu kuyu, saniyede 300 metreküp su verecek kapasiteye sahip olan bölgenin turizm alanındaki ihtiyaçlarının tümünü karşılayacak boyuttadır. Önceliğimiz bölgeden gelecek turizm taleplerini karşılamak sonra da serayla ilgili ekonomiye katkı verecek talepleri değerlendirebilmektir. Artık bu enerjinin yeraltında durmasının bize bir faydası yok” diye konuştu.

VANAYI BİRLİKTE AÇTILAR
VANAYI BİRLİKTE AÇTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 10:18:01
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 19:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?