25
Mayıs
2024
Cumartesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Amerikalılar tekerlekli sandalye dağıttı

AMERİKAN YARDIM ŞİRKETİ TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTI

ABD'nin yardım kuruluşu LDS Charities Türkiye de BİSAF ile yaptığı işbirliği kapsamında engellilere tekerlekli sandalye dağıtıyor. Seferihisar Belediyesi ile bağlantıya geçen BİSAF Başkanı Kenan Özüdoğru Türkiyenin ve müslüman aleminin ilk Cittaslow kenti olan Seferihisar'da yaşayan engellilere sandalye dağıtımını sağladı.

BİSAF Başkanı Özüdoğru, İzmir yönetim kurulu ile beraber LDC Charities yardım kuruluşunu temsilen ABD den 5 yardımsever Seferihisar'a geldi. Yardım kuruluşunun Country Direktörü olan ABD’li çift Los& Janette Paskett engellilerle yakından ilgilendi, sohbet etti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in misafiri olan ABD’liler Belediye Kültür Merkezi’nde engellilere tekerlekli sandalyelerini dağıttı. Burada bir konuşma yapan Los Paskett; "Peygamberinde dediği gibi komşun açken sen tok yatmamalısın. Biz Türkiye genelinde sandalye dağıtımı yapıyoruz. Şimdiye kadar hep doğu bölgelerine gitmiştik. İlk kez Türkiye’nin batısında bir kente tekerlekli sandalye getirdik. Sizlere çok teşekkür ederiz. Bu güzel ilçeye bir katkı yapabildiysek, burada ki engellilere bir gülümseme yaşatabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'de çok teşekkür ederek; "Sanırım bu gece hepimiz biraz daha huzurlu uyuyacağız" dedi.

30 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıtan ABD LDS Charities ilçedeki engelli vatandaşlara ve yakınlarına mail adresi ve telefonlarını da vererek her konuda yardımcı olacaklarını dile getirirken, Seferihisar Belediye başkanı Tunç Soyer'de ilçede engelliler için yaşanabilir ortamın yaratılması için çalışmalarının devam ettiğini Cittaslow Seferihisar'ın engelliler için sorunsuz bir kent olacağını dile getirdi.

AMERİKAN YARDIM ŞİRKETİ TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 09:26:00
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 12:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?