17
Haziran
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Ataol Behramoğlu'ndan şiir ziyafeti

Sığacık Kalesi Kültür etkinlikleri kapsamında Seferihisar Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen ünlü şair Ataol Behramoğlu'na ilgi büyük oldu.

Sığacık Kalesinde 20 şiirini kendi sesiyle okuyan şaire gitarıyla sanatçı Haluk Çetin eşlik etti. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı gecede duygulu anlar yaşandı. Ataol Behramoğlu hayranları kendisiyle tanışmak için kuyruklar oluşturdu. Ataol Behramoğlu hayranları ile tek tek sohbet etti. Özellikle genç hayranlar duygulanıp gözyaşlarını tutamadı. Sıcak samimi kişiliği ile dikkat çeken Ataol Behramoğlu hayranları ile uzun sohbetler etti. Onlara kitaplarından hediye etti.

Sığacık Kalesi Kültür ettikinlikleri kapsamında 1981 Asya Afrika Yazarlar Birliği Lotus Ödülü, 2002 PEN Yazarlar Derneği Dünya Şiir Günü Büyük Ödülü, 2008 Puşkin Ödülü sahibi Ataol Behramoğlu'nu İlçeye davet eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer "Böyle bir geceyi yaşamaktan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Söyleyecek hiçbir kelime bulamıyorum. Muhteşem bir gece muhteşem bir atmosfer. 1500 yıllık Sığacık Kalesi böyle güzellikleri hakediyor" dedi.

İlgiden çok memnun olan Ataol Behramoğlu da çok teşekkür ederek "Bu muhteşem kalabalık buraya şiir dinlemek için geldi. Türkiye de sanat herşeye rağmen her geçen gün ilerliyor" derken Belediye Başkanı Tunç Soyerle ilgili olarakda "Sayın Soyer'i Ankaradan tanırım. Sanata sanatçıya değer veren bir insandır. Kendisi de sanatla uğraşır. Böyle bir Belediye Başkanına böyle etkinlikler yakışır" dedi.

CİHAN ÜNAL UZUN SAÇLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ
Geceye misafir olarak katılan ünlü tiyatro sanatçısı ve aktör Cihan Ünal da sahneye gelerek "Şairler kendi şiirlerini seslendiremez diye bir kanaatim vardı. Ataol Behramoğlu bunu yıktı. Kendi şiirlerini muhteşem seslendirdi. Bu gece burada olmak ve onu dinlemek bana büyük keyif verdi" dedi.

Ünlü aktör yeni uzun saçları ile dikkat çekti. Uzun zamandır inzivada olan ve bir projede yer almayan Cihan Ünal'ın saçlarını uzattığı ve arkadan atkuyruk bağladığı hayranlarının gözlerinden kaçmadı. Ünlü sanatçı her zamanki gibi soruları yanıtsız bıraktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?