25
Mayıs
2024
Cumartesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Atatürk'ün gelişi kutlandı

İZMİR SEFERİHİSAR'I 76 YIL ÖNCE ZİYARET EDEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI

Seferihisar'ı 11 Nisan 1934'te ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına ilçede tören düzenlendi.

Törene Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İlçe Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Savcısı, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk'ün ziyareti sırasında 76 yıl önce izlediği Sığacık - Seferihisar güzergahı kortej eşliğinde takip edilerek ilçe merkezine gelindi. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler de Atatürk şiirleri okudu. Törende Seferihisar Meslek Lisesi öğrencileri Atatürk ve beraberindekileri canlandıran bir drama sergiledi.

Seferihisar'ın ziyaretçilerinin de büyük ilgi gösterdiği törenlerde Orhanlı Köyü Halk Oyunları ekibi yöresel Harmandalı oynadı. Halk oyunları ekibindeki 3,5 yaşındaki Emirhan Çalık'ın tek başına yaptığı harmandalı ise büyük beğeni topladı.

Dakikalarca alkışlanan küçük Efe Emirhan "Ben Efe'yim şimdi yeni kardeşim doğdu o da Efe olacak ona da harmandalı öğreteceğim" diyerek sempati toplamayı başardı.

İZMİR SEFERİHİSAR'I 76 YIL ÖNCE ZİYARET EDEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI
İZMİR SEFERİHİSAR'I 76 YIL ÖNCE ZİYARET EDEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 12:13:01
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?