15
Mayıs
2024
Çarşamba
SEFERİHİSAR - İZMİR

Başkan'dan 3 arıtma müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gediz, Nif, Menderes ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtarmak amacıyla yatırım programına aldığı arıtma tesislerinin yapımına hız verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç arıtma tesisinin birden ihalelerinin tamamlandığını müjdeledi. 

Başkan Kocaoğlu, “Nif Havzası'nda yer alacak Kemalpaşa Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Menderes Havzası'nda yer alacak Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Yarımada Havzası'nda yer alacak Seferihisar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nin ihale süreçleri tamamlandı. En kısa zamanda yer teslimlerini yaparak, inşaatlara başlıyoruz. Sözkonusu üç tesis toplam 15 milyon 409 bin YTL'ye mal olacak. Nihai hedefimiz, sınırlarımıza dahil olan tüm yerleşim bölgelerindeki altyapı sorunlarına kökten çözüm bulmak. Bu amaçla, nehirlerimizi, denizlerimizi, tarım alanlarını ve dolayısıyla kentimizin çevre sorunlarını çözecek olan artıma tesislerini bir bir devreye alacağız” şeklinde konuştu. 

Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; İhalesi tamamlanan Bayındır ilçesi, Canlı, Yakapınar, Çıplakköy, Elifli, Fırınlı ve yakın yerleşim alanlarının atıksularını arıtacak tesis 40 bin kişi kapasiteli olacak ve günde 6 bin 912 metreküp su arıtacak. Tesis, 4 milyon 975 bin YTL'ye mal olacak ve 10 ayda tamamlanıp devreye alınacak. Kemalpaşa Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Bağyurdu, Armutlu, Ören, Yukarı ve Aşağı Kızılca ve yakın yerleşim alanlarının atıksularının toplanıp arıtılması için planlanan tesisin de ihalesi sonuçlandı. Kapasitesi 70 bin kişi olacak tesis, günde 12 bin 960 metreküp su arıtacak ve 5 milyon 499 bin YTL'ye mal olacak. Tesis, 10 ayda tamamlanarak, işletmeye alınacak. Seferihisar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; İZSU Genel Müdürlüğü'nün ihalesini tamamladığı diğer arıtma ise Sığacık Bölgesi'nde Sazlıgöl mevkiinde planlanan tesis. 50 bin kişi kapasiteli olarak planlanan bu tesis, Seferihisar ve civarından, günde 10 bin 800 metreküp su arıtacak. 4 milyon 935 bin YTL'ye mal olacak olan tesis, 9 ayda tamamlanıp işletmeye alınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 12:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?