22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEFERİHİSAR - İZMİR

Belediyenin uygulamasına tepki

Seferihisar'ın güney bölgesinde bulunan ve Hıdırlık Mahallesi bitişiğinde bulunan 450 dönümlük alanda düzenleme çalışmaları Büyükşehir tarafından hızla devam ederken çalışmalara 100 metre mesafede de Küçükşehir, yani Seferihisar Belediyesi kamyonlarla başka işlerde kullanmak üzere çaydan malzeme taşıyor.

CHP örgütü şikayette bulundu

Çay yataklarını ile deniz kenarlarını korumakla yükümlü olan belediyelerin böyle bir kanunsuzluğu kendisinin yapması eleştirilere neden oldu. Seferihisar belediyesinin çay yatağından malzeme alması esnasında olay maalline gelen İlçe CHP örgütü kaymakamlığa yazılı bir dilekçe vererek şikayette bulundular.

Büyükşehirin talebi üzerine İzmir Milli Emlak bölge Müdürlüğüne gönderilen yazı üzerine Milli Emlak yetkilileri harekete geçti.

Kum depoları ile İnşaat malzemeleri sahiplerine 15 günlük süre verildi ve 5 yıl geriye dönük para cezası uygulanacak

Önceki hafta Milli Emlak Müdürlüğü'nce görevlendirilen 6 kişilik heyet Kocaçay'ı gezdi ve bölgede inceleme yaptı. İnceleme sonucu Milli Emlak Bölge Müdürlüğünce 01 Aralık 2007 tarihli yazı gönderilerek bölgede işgalci konumunda olan kum ve inşaat malzemeleri depo sahiplerine bölgeyi boşaltmaları için 15 gün süre verildi ayrıca 5 yıl geriye dönük işgaliye cezası ödemeleri istendi.

seferihisar.com
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 22:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?