19
Mayıs
2024
Pazar
SEFERİHİSAR - İZMİR

Bu yaz rahat geçecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuraklık nedeniyle tuzlanma oranı yükselen Seferihisar'daki su kuyularının yerine 6 yeni kuyu daha açarak kaliteli su vermeye başladı. 3 kuyu daha yaza yetişecek ve ilçeye saniyede 100 litre kesintisiz ve kaliteli su verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel ısınmaya karşı tedbirlerini aralıksız sürdürüyor. Çevre ilçe, mahalle ve köylerde hızla yeni kuyular açılmaya devam ediyor.

Kuraklıktan en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Seferihisar'da kuyular tuzlanınca acil önlem planını uygulayan ve geçtiğimiz ay 6 yeni kuyuyu devreye alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yeni kuyu daha ilave etmek için sondaj çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin su ihtiyacını karşılayan 15 kuyudan 5'i seviyesi düştüğü ve tuzlandığı için devre dışı kalmıştı. Bu nedenle geçen yaz ilçede programlı su kesintileri yapılmak zorunda kalındı.

Kuyulardaki tuzlanma oranının artması üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran İZSU ekipleri, 6 yeni kuyu açarak devreye aldı ve bu kuyulardan saniyede 67 litre su elde etti. 3 yeni kuyunun da sondaj çalışmalarına başladı. Yaz aylarında devreye girmesi planlanan bu kuyulardan da saniyede 30 - 40 litre su elde edilmesi bekleniyor. Seferihisar'a kış aylarında kuyulardan saniyede 70-80 litre su veriliyor. Yaz aylarında artan nüfus nedeniyle saniyede 120 litre su zaman zaman yetersiz kalıyor. Yeni açılan kuyularla, ilçenin su ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması bekleniyor

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 12:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?