17
Haziran
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Gökkuşağı Savaşçısı Sığacık'ta

Seferihisar Çevre Koruma Derneği ve Seferihisar Belediyesinin Sığacık Limanına yapılması söz konusu olan Orkinos Semirtme çiftliklerine karşı başlattıkları ve imza kampanyası ile devam eden eyleme destek vermek için Greenpeace'ın Gökkuşağı Savaşçısı Rainbow Warrior adlı gemisi Sığacık Limanı'na demirledi.

Saat 20.30 Limana ulaşan gemiyi Seferihisar Halkı ve çevre dostları meşalelerle karşıladı. Yaklaşık 2 bin vatandaşın topladığı eylemde Sığacık Körfezine Orkinos Çiftliği Kurdurmayacağız sloganıyla yaklaşık 10 bin imza TBMM'ye gönderilmek üzere hazırlandı.

Basın açıklaması yapan Seferihisar Çevre Koruma Derneği Başkanı Vahdi Sarıkaya "Biz yarımada ve koylarının bu tür çiftliklere uygun yerler olmadığını düşünüyoruz. Kapalı koy ve körfezlerde Kültür Balıkçılığının yaptığı azot kirliliği, hastalık kirliliği, görüntü kirliliği nedeniyle üretim durdurulmalıdır. Şirketlerin karlılığı sürekli kılma mücadelesi halkın ucuz balık tüketiminin kaynağı gibi gösterilerek tüketici yanlış bilgilendirilmemelidir. Diğer devletlerin kendi ülkelerinden uzak tuttuğu bu tip işletmecilik sonucunda oryaya çıkan çöplük, ülkemizde üretimde başarı olarak ortaya konulmamalıdır. Desteklerinden ötürü Greenpeace örgütüne, uzaklardan gelerek limanımıza demirleyen Rainbow Warrior gemisi ve kaptanı Derek Nicholls ve mürettebatına teşekkür ediyoruz. " dedi.

Basın toplantısında Seferihisar Beldiye Başkanı Tunç Soyer de"Greenpace’e gösterdiği duyarlılık için çok teşekkür ediyorum. Hukuk vatandaşın ve kamunun hakkını korumak için vardır. Seferihisar vatandaşı ve Seferihisar kamu bu orkinos çiftliklerini istemiyor ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylüyor. Bu eylemin özünde bu var. Biz hakkımızı, hukukumuzu istiyoruz. Bunu geri almak için ne gerekiyorsa yapacağız ve bu çiftlikleri buraya sokmayacağız” dedi. Greenpeace üyeleri de alkışlar ve tezarrühatlarla Seferihisar Halkına ve Sığacık Körfezine destek verdi. Greenpeace Gökkuşağı savaşcısı gemisi iki gün boyunca Sığacık Limanında demirli kalacak ve ziyaretçilere açık olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 10:20:08
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 10:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?