24
Mayıs
2024
Cuma
SEFERİHİSAR - İZMİR

Kocaoğlu referandum turunda

BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN REFERANDUM TURU

Referandum öncesi ilçe gezilerini hafta sonu da sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Alaaddin Yüksel, Menderes ve Seferihisar'ın sahil beldelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Referanduma ilişkin 'hayır' taleplerini ileten Kocaoğlu ve Yüksel'e, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ercan da eşlik etti. Akşam saatlerine kadar süren gezide vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını isteyen Başkan Kocaoğlu; “Ülkedeki kutuplaşmanın, tehditkar siyasetin yerli yerine oturması için sandıktan mutlaka 'hayır' oyu çıkarmalıyız. İzmir bu referandumda Türkiye'de kaldıraç rolü oynamalı. Hayır oylarının ülke genelindeki oranını yukarı çıkarmalı. İzmir'den nasıl olsa 'hayır' oyu çıkacak diye sandığa gitmekten gitmekten kaçınmayın” diye konuştu. Referandum sürecinde ülkenin 'evetçiler', 'hayırcılar' diye ikiye bölündüğünü, zıtlıklar oluşmaya başladığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu son derece tehlikeli. Ayrım yapmadan ülke olarak birbirimize kenetlenmek durumundayız. Devlet olmak bunu gerektirir. Devletin o kadar işi gücü varken, işsizlik sıkıntısı varken üç aydır referandum morfini ile uyuyoruz” dedi.

TATİLCİ DENİZDE, BAŞKAN SAHADA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gümüldür- Seferihisar bölgelerinde tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özdere Halk Plajı'nda vatandaşlardan referandum için 'hayır' oyu isteyen Başkan Kocaoğlu'na Hollandalı Rosina Diktaş'tan da büyük destek geldi. Ülkesinde Yeşil Sol Parti Grup Başkanı olduğunu söyleyen Hollandalı turist, referandumda 'hayır' kampanyasını desteklediğini belirterek; “Türkiye'nin geleceği için ben de referandumda 'hayır' çıkmasını diliyorum” sözleriyle Başkan Kocaoğlu'na desteğini iletti. Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Alaaddin Yüksel ise referandumda halktan 26 anayasa maddeninin tümüne 'evet' veya 'hayır' denmesinin istendiğini söyleyerek; “Bu insanı koyun yerine koymaktır. Referanduma gitmeden mecliste anayasa değişikliği uzlaşı içinde değiştirilebilirdi. Bu anayasa değişikliği demokrasi getirmeyecektir” dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN REFERANDUM TURU
BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN REFERANDUM TURU
BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN REFERANDUM TURU
BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN REFERANDUM TURU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 13:07:00
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 13:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?