17
Haziran
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Mülteci teknesi battı!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde sabah saatlerinde küçük bir adaya sığınan Somali ve Filistin uyruklu 43 mülteciden 34'ü, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde yazlıkçı vatandaşlar dalgalarda savrulan bir tekne fark ettiler. Bir süre sonra tekne gözlerden kayboldu. Vatandaşlar, durumu hemen Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Bu sırada 2 Somali uyruklu mülteci yüzerek sahile çıktı. Yazlıkçılardan yardım isteyen yabancı uyruklu 2 kişi, karşıdaki küçük adada aralarında 2 küçük bebeğin de bulunduğu toplam 43 kişinin mahsur kaldığını bildirdi. Olayın ortaya çıkmasından yaklaşık 6 saat sonra Sahil Güvenlik ekipleri, zodyak botuyla adaya hareket etti.

Bir balıkçı teknesinin yardımıyla Somali ve Filistin uyruklu 2'si çocuk 34 kişi kurtarıldı. Mülteciler, sağlık kontrolü için Seferihisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kurtarılan 34 kişiden 2'sinin Türk olduğu öğrenildi. Ulaşılamayan 9 kişinin Sahil Güvenlik ekipleri tarafından hava kararıncaya kadar aranacağı belirtildi.

Önceki haber

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir mülteci teknesi battı. İçinde 50 kişiye yakın mültecinin olduğu tahmin edilen tekneden kurtulan iki Somalili yüzerek karaya ulaştı.

Seferihisar'da yaklaşık 50 mültecinin bulunduğu tekne battı. Teknenin batmasının ardından iki Somalili erkek mülteci yüzerek karaya ulaştı. Kurtulan mültecilerden elde edilen bilgilere göre, teknede çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyor. Batan teknede bulunan mültecilerin akıbeti bilinmiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 20:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?