19
Mayıs
2024
Pazar
SEFERİHİSAR - İZMİR

Naylon poşet yerine file

SEFERİHİSAR’DA NAYLON POŞETE “HAYIR”

İzmir’in Seferihisar ilçesi naylon poşet kullanımını tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Doğayı kirleten ve binlerce yıl yok olmayan naylon poşetlerin yerini Seferihisar’da artık fileler aldı.

Uluslararası Cittaslow unvanı alan ilçenin kriterlerinden biride doğaya zarar verecek hiçbir maddeye izin vermemesi. Bu bağlamda Seferihisar’da hanımlar artık naylon poşet yerine File kullanmaya başladı. Seferihisar pazar sorumlusu Şevket Meriç; “Bir file yaklaşık 7 kilo alışveriş taşıyor. Hem naylon poşetten sağlam hem doğayı kirletmiyor. Kirlenirse yıkayın yine kullanın. Ben kullanmaya başladım bile. Bu herkese örnek olsun.. Keşke tüm dünya naylon poşet kullanımını bıraksa. Halkımız bu uygulamaya çok destek veriyor. Bir yandan da nostaljik olması 60’lı 70’li yılları hatırlatması hoşa gidiyor. File kullanımı hızla arttı. Pazarcılarda alıştı” dedi.

Seferihisar’da file üretimi yapan Köy Pazarı üyesi Seval Ağaç’da; “Biz sürekli file üretmeye başladık. Halk Eğitim Merkezi bile file kursu açtı. File yapımını öğretti. Şimdi Köy Pazarındaki Hanımlar olarak file örüyor halkımıza veriyoruz. Hem kullanışlı hem sağlıklı. Herkese örnek olsun” dedi.

Pazarcılarında fileden memnun oldukları Seferihisar’da poşet vermek zorunda kalmadıkları için kampanyaya olumlu baktıkları görüldü.

SEFERİHİSAR’DA NAYLON POŞETE “HAYIR”
SEFERİHİSAR’DA NAYLON POŞETE “HAYIR”
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 14:44:01
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?