25
Mayıs
2024
Cumartesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Öğrenciler pazarcı oldu

ÖĞRENCİLER PAZARCI OLDU

Seferihisar Belediyesi okul bahçelerinde oluşturduğu sebze bahçeleriyle öğrencilere sebze yetiştiriciliğini öğretiyor. İlk ürünlerini alan öğrenciler Köy Pazarı'nda ürünleri satarak harçlıklarını kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'nin ilk Sakin Şehri Seferihisar, Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Köy Pazarı'yla ekonomik krizle boğuşan çiftçilere ürettikleri mallarını satma imkanı sunan, ardından ev hanımlara yönelik çalışmalar yaparak para kazanmalarını sağlayan Seferihisar Belediyesi, şimdi de ilköğretim okulu öğrencilerini toprakla ve üretimle tanıştırıyor, hem de harçlıklarını kendilerinin kazanmasını sağlıyor. Okul bahçelerinde oluşturulan sebze bahçelerinde öğrenciler kendi sebzelerini yetiştiriyor. İlk ürünlerini alan Ulamış ilköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde Seferihisar Köy Pazarı'na çıkarak ürettikleri baklaları satarak hayatlarında ilk kez para kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Sığacık 80.Yıl İlköğretim Okulu, Ulamış İlköğretim Okulu, Düzce köyü İlköğretim Okulu, Doğanbey İlköğretim Okulu ve Orhanlı köyü İlköğretim Okulu'nda başlayan uygulama ilçedeki tüm okullarda uygulanmaya başlıyor. Belediye ekipleri tarafından okul bahçelerinde tespit edilen alanlar, sebze üretmeye hazır hale getiriliyor. Öğrencilere çapa yapma, fide dikimi ve sebze yetiştiriciliği eğitimleri veriliyor. Bahçelerde kullanılacak malzemeleri de okullara teslim eden Seferihisar Belediyesi üretim aşamasında da öğrencilerin yanında olarak yol gösteriyor. İlk ürünlerini satan öğrenciler Seferihisar Köy Pazarı'nda büyük ilgi gördü. Her sattıkları üründe yaşadıkları mutluluk yüzlerinden okunan öğrenciler, kurulan pazarlarda ürünlerini satmaya devam edecek.

Türkiye'ye örnek bir proje başlattıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Çocukları toprakla ve üretimle tanıştırmaktan çok mutluyuz. Okul sıralarında aldıkları eğitimin bir parçası olması gerektiğini düşündüğümüz bu sürecin yaygınlaşması için çaba göstermeyi sürdüreceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLER PAZARCI OLDU
ÖĞRENCİLER PAZARCI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 10:55:04
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 14:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?