22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEFERİHİSAR - İZMİR

Ölü sayısı 51'e yükseldİ

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık sahili yakınında kaçakların bulunduğu tekne battı. Şu ana kadar 51 kişinin cesedine ulaşıldı, 7 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı teknede 85 kişinin bulunduğu belirtirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sağ olarak kurtulan/kurtarılan kazazedelerin ifadelerine göre 8 Aralık 2007 gecesi 15-20 metrelik bir tekneyle denize açıldıkları, Yunan adası olarak değerlendirdikleri yere yakın bir mevkide teknelerinin alabora olduğu, teknede yaklaşık 85 kişi bulunduğu öğrenilmiştir" denildi.

Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 8 Aralık akşamı saat 19.00'da İzmir'in Alsancak semtinde buluştukları bildirilen kaçakların, Filistin, Somali ve Irak uyruklu olduklarının belirlendiğini, gece geç saatlerde denize açılan teknenin yaklaşık 1.5-2 saat sonra alabora olduğunun sanıldığını kaydetti.

Kaymakam Güldibi, son kişiye ulaşıncaya kadar çalışmaların süreceğini, organizatörlerin hala belirlenemediğini, bu kişilere yönelik araştırmanın devam ettiğini söyledi.

Gemi fırtına nedeniyle battı

Yasadışı yollardan Yunanistan'a oradan da Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçakların bulunduğu tekne, Sığacık'tan açıldıktan sonra fırtına nedeniyle battı.

...
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?