31
Mayıs
2024
Cuma
SEFERİHİSAR - İZMİR

Seferhirsar suya kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi kuraklık nedeniyle tuz oranı yükselen Seferihisar'daki su kuyularının yerine acil olarak 10 yeni kuyu daha açmaya başladı. Kuyulardan ilçeye saniyede 100 litre su verilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle yaşanan susuzluğa çözüm üretmek için çevre ilçe ve beldelerdeki yatırımlarını sürdürüyor. Bir yandan şebekedeki kaçakları önlemek için içme suyu şebekeleri yenilenirken, diğer taraftan da yeni kuyular açılmaya devam ediyor.

Kuraklıktan en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Seferihisar'daki kuyular tuzlanınca, acil önlem planı devreye alındı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçede 10 yeni kuyu açmak üzere harekete geçti. İlçenin su ihtiyacını büyük oranda karşılaması beklenen kuyuların 6'sı önümüzdeki günlerde devreye girecek. 4 adet kuyu için de İZSU ihale hazırlıklarına başladı. İlçenin su ihtiyacını karşılayan 15 kuyudan 5'i su seviyesi düştüğü veya tuzlandığı için devre dışı kaldı. Bu nedenle ilçede programlı su kesintileri yapılmak zorunda kalındı. Kuyulardaki tuzlanma oranının artması üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran İZSU ekipleri, Seferihisar'ın Göğsüzler mevkiinde 4 adet kuyu açmak için harekete geçti ve 4 adet kuyudan 3'ünün sondajını tamamladı. Kuyulardan birinde çalışmalar devam ediyor. Kocaçay mevkiinde ise 2 kuyunun açılması planlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, ilçede 4 adet kuyu daha açmak için de ihale hazırlıklarına başladı. Bu kuyulardan da saniyede 40 - 50 litre su temin edilmesi bekleniyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar ilçesi ve köylerinde yaşanan su sorununu çözmek için yeni kuyular açarken, mevcut işletilmeyen bir kuyuyu da devreye aldı. Geçmiş yıllarda İller Bankası tarafından yapılan Düzce Köyü'ndeki Taş Taş Üstü Deresi işletmeye açıldı. Kuyuları kuruduğu için susuz kalan ve tankerle su takviyesi yapılan İhsaniye Köyü'ne de Turgut Köyü'nden 2.5 kilometrelik isale hattı yapılarak su getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 11:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?