17
Haziran
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Seferihisar hergün eylemde

Orkinos Balık çiftliklerinin Sığacık Körfezinde kurulmasına karşı olan Seferihisar Halkı hergün biraz daha büyüyen kalabalıklarla eyleme devam ediyor.. Eyleme Greenpeace destek veriyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık Körfezine yapılması planlanan balık çiftliklerinin çevre kirliliğine yol açacağı ve turizmde büyük çıkış yapan İzmir'in gözdesi Seferihisar'ı yok edeceği iddiaları ile eylem yapan grup giderek büyüyor. Uluslararası çevreci örgüt olan Greenpeace (Yeşilbarış) destek verdiği Seferihisarlılara şimdide komşu belediye başkanları yanı sıra CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin de destek veriyor.

Citta Slow olmak için başvuruda bulunan Sferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Her ne pahasına olursa olsun bu çiftlikleri buraya yaptırmayacağız" diyerek Seferihisar Çevre Koruma Derneği ile birlikte eylem yapıyor. Hem denizden hem karadan afişler pankartlar ve yürüyüşlerle eylem yapan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Yaklaşık 1000 kişilik grubun toplanıp Temiz deniz istiyoruz sloganıyla hareket ettiği eyleme ünlü sinema sanatçısı Salih Güney de destek veriyor.

Salih Güney "Doğasıyla tarihiyle bir bütün güzellik olan Sığacık Körfezini korumaya ant içtik.. Balık çiftliği yapacaklarsa açık denize yapsınlar.. Böyle bir körfeze yapıp kirletmeye hakları yok" diyerek eyleme sonuna kadar destek vereceğini belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 18:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?