19
Mayıs
2024
Pazar
SEFERİHİSAR - İZMİR

Seferihisar'da festival heyecanı

MANDALİNA FESTİVALİ 30 YIL ARADAN SONRA TEKRAR DÜZENLENİYOR

Türkiye’nin en büyük mandalina üreten ilçesi Seferihisar uzun yıllar sonra mandalina festivaline hazırlanıyor. 13 Aralık da yapılacak festival için şimdiden hazırlıklara başlandı.

İlk hazırlık Seferihisarlı hanımlardan geldi. Bahçelerinden topladıkları mandalinalarla Seferihisar Belediyesi aş evine gelen Seferihisarlı hanımlar kilolarca mandalina reçeli yaptı. Ev hanımı, yemek ustası, araştırmacı Yıldız Pamiralan eşliğinde çeşitli mandalina reçeli tariflerini uygulayan hanımlar kilolarca reçeli festival günü için kavanozlara yerleştirdi.

13 Aralık 2009 günü bütün gün gerçekleşecek festivalde ünlü Sanatçı Leman Sam saat 15.00 de sahne alacak. Halk oyunları gösterisi yöresel yemekler sunumu mandalina tanıtımı yanı sıra bu yıl 30 yıl aradan sonra ilki gerçekleştirilecek olan festivalde en lezzetli mandalina üreticisi ve en bakımlı güzel bahçe dallarında üreticiye ödül verilecek. İlçe genelinin %80’inin mandalinadan gelir elde ettiği Seferihisar yıllar önceleri çok görkemli festivallere sahne olmakta idi. 1980 yılların ardından son bulan festival halkın yoğun isteğine rağmen Belediye Başkanları tarafından yıllarca göz ardı edilmişti. Bu yıl yeni göreve gelen ve ilçeyi doğal ürünleri ile tarımı ve huzurlu yaşamı ile ön plana çıkartarak dünya çapında Cittaslow ünvanını almasını sağlayan Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaymakam Şakir Erden ile ortak çalışma yaparak 30 yıl aradan sonra festivali tekrar düzenliyor.

Türkiye’nin en büyük Satsuma mandalina üretici Seferihisar bu festivalle hem mandalinasını dünyaya tanıtmaya hem de üreticiye destek olmaya hazırlanıyor. Festival 13-14 Aralık 2009 tarihinde gerçekleşecek.

MANDALİNA FESTİVALİ 30 YIL ARADAN SONRA TEKRAR DÜZENLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 14:19:31
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 14:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?