19
Mayıs
2024
Pazar
SEFERİHİSAR - İZMİR

Seferihisar'da insan tacirleri tutuklandı

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, 39 mülteciyi illegal yollardan yurtdışına çıkarmak isterken jandarma tarafından yakalanan 7 Türk organizatör, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Seferihisar İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, İstanbul'dan kamyonla Seferihisar'a gelen 33 Somali, 2 Kongo ve 4 Moritanya uyruklu toplam 39 mülteciyi, kamyon içerisinde yakalayarak gözaltına aldı. Kamyonda bulunan Turan Söğüt, Taner Gündağ ile kamyonu takip eden bir otomobil içinde ise, mültecileri 2 bin dolar karşılığında getiren Yusuf Ergül (44), Gürsel Altındiş (43), Aslan Kanan (30) ve Bünyamın Özdemir (31) de yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ifadelerinden mültecilerin Sığacık Limanı'ndaki bir tekneyle Yunanistan'a kaçacakları belirlenirken, tekne kaptanı Mehmet Ünal Çakır da gözaltına alındı.


Gözaltına alınan 7 organizatör, savcılık tarafından "yasadışı yollardan yurtdışına adam kaçırmak" suçundan tutuklanarak Seferihisar Cezaevi'ne gönderildi. İfadesi alınan 39 mülteci ise, sınır dışı edilmek üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 20:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?