20
Mayıs
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Seferihisar'da milli bayram gibi tören

Ege Ordu Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri' kapsamında Seferihisar İlçesi'ne bağlı Orhanlı Köyü'nde yapılan köy destek uygulaması töreni adeta milli bayramı andırdı. İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Eyüp Kaptan, askerlerin geçit töreninden sonra öğrencilerin geçit töreninde de selam durdu.
Ege Ordu Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri' kapsamında Seferihisar İlçesi'ne bağlı Orhanlı Köyü'nde bir tören düzenlendi. Törene İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Eyüp Kaptan, Seferihisar Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Seferihsar Belediye Başkanı Hamit Nişancı, köy halkı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Orhanlı Köyü sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği tören İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Eyüp Kaptan'ın köy muhtarlığı önünde karşılanması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından köyde yapılan çalışmalar anlatıldı. Orhanlı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Gürsel Kaya ve muhtar Mehmet Şükrü Ener, birer teşekkür konuşması yaptı. Köy Muhtarı Ener, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Eyüp Kaptan'a teşekkür plaketi takdim etti. İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın okula hediyesi olan mareşal üniformalı Atatürk portresi emekli Korgeneral Kamuran Orhon, tarafından Okul Müdürü Gürsel Kaya'ya takdim edildi.
Öğrencilere törene katılan komutanlar ve eşleri tarafından hediye verildi. Hediye dağıtımının ardından anasınıfı öğrencileri bir folklor gösterisi sundu. Türkiye birinciliğini kazanan Orhanlı Köyü Folklor ekibi zeybek oyununu sergiledi.
Oyunların ardından İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Eyüp Kaptan, köylülere hitap etti. Orhanlı köyünün kardeş köy olduğunu belirten Kaptan, köyün dertleriyle dertlenip sevinçleriyle sevineceklerini söyledi.
Tümgeneral Kaptan'ın konuşmasının ardından askerler geçit törenini yaptı. Askerlerin ardından öğrencilerin geçit töreni ile etkenlik sona erdi. Komutan ve beraberindekiler elden geçirilen ve yenilenen okulu gezerek bilgi aldı. Okul bahçesinde yapılan pikniğin ardından tören sona erdi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 21:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?