22
Mayıs
2024
Çarşamba
SEFERİHİSAR - İZMİR

Tekne faciasının organizatörleri yakalandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 2'si bayan 50 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının ardından, insan kaçakçılığı yapan çetenin 3 elebaşı ile 4 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, tekne faciasının ardından polis ve jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda dün gece Basmane ve Kadifekale semtinde düzenlenen operasyonda 3'ü elebaşı olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. Araştırmada, tekneyi kullandığı iddia edilen ve cesedi bulunan Hüseyin Güzelcan'ın telefon kayıtlarından en son görüştüğü kişiler tespit edildi. Araştırmalarını sürdüren ekipler, insan ticareti suçundan sabıkalı organizatörler Muammer G., Muharrem B. ve Metin A., otel sahibi Mehmet D., şoför Abdulkadir K., mülteci temin eden Halil A. ve Mehmet O.'yu gözaltına aldı. Zanlıların sorgusu sürüyor.
 
Yapılan araştırmada, mültecilerin Basmane Karakolu yakınında bulunan üç otelden 3 ayrı minibüsle 80 kişilik grup halinde Işıkkent'e gittikleri ve Abdulkadir D.'nin kullandığı kamyona binerek Seferihisar Sığacık sahiline hareket ettikleri belirlendi. Burada kimliği belirlenemeyen bir Türk ile cesedi bulunan Hüseyin Güzelcan'ın mültecilerle beraber tekneye bindiği ve tekneyi Hüseyin Güzelcan'ın kullandığı tespit edildi. Güzelcan'ın en son organizatörlerle telefonla görüşerek, yolu öğrendiği ve havanın fırtınalı olduğunu bildirdiği ortaya çıktı.
 
Olayla ilgili soruşturma sürerken, mültecilerin 1 ile 3 ay arasında Basmane semtinde otellerde kaldığı belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?