30
Mayıs
2024
Perşembe
SEFERİHİSAR - İZMİR

Trafik lamba ve levhaları yenileniyor

Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, İz­mir’de­ki ha­ya­ti bir so­ru­na mü­da­ha­le et­ti. 

Za­man­la es­ki­di­ği ve za­rar ve­ril­di­ği için uya­rı­cı özel­li­ği­ni kay­be­den tra­fik lam­ba­la­rıy­la lev­ha­la­rı ye­ni­le­ni­yor. Üç bin işa­ret lev­ha di­re­ği, 10 bin lev­ha­sıy­la 200’ü ba­şüs­tü ol­mak üze­re top­lam bin 100 sin­ya­li­zas­yon di­re­ği ve lam­ba­sı­nın de­ğiş­ti­ri­le­ce­ği açık­lan­dı. Ana yol­lar­da­ki bun­la­rın ye­ri­ne yük­sek per­for­mans­lı ve uzun ömür­lü, ge­ce gö­rü­nür­lü­lü­ğü da­ha faz­la olan­la­rın ta­kıl­ma­ya baş­lan­dı­ğı be­lir­til­di.

Ka­za­ların aza­lması bekleniyor 

Ha­lo­jen am­pul­lü sin­yal ve­ri­ci­le­rin ye­ri­ne de da­ha az ener­ji har­ca­yan çev­re­ci lam­ba­la­rın kul­la­nıl­dı­ğı ifa­de edil­di. Ula­şım Dai­re Baş­kan­lı­ğı yet­ki­li­le­ri, Se­fe­ri­hi­sar Kav­şa­ğı’ndan Mus­ta­fa Ke­mal Sa­hil Bul­va­rı’nın Kü­çük­ya­lı Kav­şa­ğı’na ka­dar olan bö­lüm­de ça­lış­ma­la­rın ta­mam­lan­dı­ğı­nı söy­le­di. 

Kent­te araç yo­ğun­lu­ğu­nun faz­la ol­du­ğu tüm ar­ter­le­re el atı­la­ca­ğı bil­di­ril­di. Da­ha ön­ce bu so­run­dan kay­nak­la­nan, can ya­kan ve mad­di kay­ba yol açan ka­za­la­rın azal­ma­sı­nın bek­len­di­ği­ne de dik­kat çe­kil­di.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 12:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?