18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Üç site karanlıkta kaldı

SEFERİHİSAR ELEKTRİKSİZ KALDI

Seferihisar Karakayalar Mevkiinde Mimoza 2, Damla Sitesi ve Kemerkaya Sitesi olmak üzere 107 hane 10 gündür bürokratik nedenlerden ötürü elektriksiz yaşamaya çalışıyor. Sitelerde yaşayan öğrenciler derslerini mum ışığında yapıyor.

Bürokratik işlemlerin 15 yıldır yorduğu Karakayalar'daki siteler elektriksiz kalmanın sıkıntısın yaşıyor. 1995 de inşaatlarına başlanan evlerin 2001 de oturma izinleri alınmış. Sitelerdeki evlerde belediye hizmetleri, telefon var ama 15 yıldır elektrik ile mücadele bitmiyor. TEDAŞ'a trafo yaptıran site sakinleri trafonun devir işleminin yapılmaması sebebiyle sorun yaşarken aynı zamanda elektrik borcu ile mücadele ediyor. Mimoza 2, Kemerkaya ve Damla yapı olarak üç site bir araya gelerek trafo yaptırdıklarını dile getiren site sakini ve aynı zamanda kooperatif denetçi üyesi Cevdet Erdemir; “Biz site yönetimi olarak bir kişiyi para toplama için yetkilendirdik. Bu kişi bizi dolandırdı. M. B. isimli şahıs topladığı paraları TEDAŞ'a yatırmamış, buna rağmen Tedaş 7 aydır bu duruma göz yummuş. Normalde elektrik ödenmedi mi hemen kesilir. Niye 7 aydır kesmemişler. Biz ödenmediğinden habersiz şimdi 7 aydır birikmiş borçla karşı karşıya kaldık. Mağdur olduk. Ne oldu da bir den bire kesmeye karar verdiler. Suç duyurusunda bulunduk.Hiç kimse hiç bir şey yapmıyor. Tüm kurumlar bize gözünü kapatmış durumda" diyerek iddialarda bulundu.

Site sakini Mustafa Suvari ise; “Hepimiz emekli insanlarız. trafo yaptırıp TEDAŞ'a verdik. TEDAŞ trafoyu devralmıyor bize fahiş fiyattan elektrik satıyor. Bizim trafomuzu kabul etmediği halde pek çok siteye de bizim trafomuzda elektrik verip para kazanıyor. Burada bir dengesizlik mevcut” diye konuştu. Mimoza 2 Sitesi'nde yaşayan 23 yaşındaki Doğan Uçak hafta sonu gireceği KPSS sınavına girmek için geliştirdiği yöntemle başına taktığı lambayla ders çalışıyor. Uçak; "Sınav tek şansım. Kazanamazsam hayatım etkilenecek" diyor.

Site Sakini Hasan Bozkurt'ta; "Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bu sorunumuza çare bulun. İlçe Kaymakamına İlçe Belediye Başkanına herkese gittik. Hepsi sorunumuzu biliyor ama gece olunca karanlıkta kalan yine biziz. Hastamız var çocuğumuz var. Mum ışığı ile yaşam ne zamana kadar" diyor.

Karakayalar'da elektriksiz kalan üç site Mimoza 2, Kemerkaya ve Damla Sitesi umutla düğmeye bastıklarında sorunsuzca gelecek elektriklerini ve yetkililerden gelecek çözümü bekliyor.

SEFERİHİSAR ELEKTRİKSİZ KALDI
SEFERİHİSAR ELEKTRİKSİZ KALDI
SEFERİHİSAR ELEKTRİKSİZ KALDI
SEFERİHİSAR ELEKTRİKSİZ KALDI
SEFERİHİSAR ELEKTRİKSİZ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 16:20:04
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 16:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?