18
Mayıs
2024
Cumartesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Vali Göksu, denetlemelerde bulundu

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, kentin sorumluluk alanındaki yol yapım çalışmalarının bittiğini belirterek, İzmir’in karayolu çalışmaları açısından örnek bir yıl geçirdiğini söyledi.

Vali Göksu, Seferihisar İlçesi’nde yapımı tamamlanan 17 kilometrelik bölünmüş yolda inceleme yaptı. Birkaç ay öncesine kadar yolun tamamlanamayacağı şeklinde görüşlerin olduğunu belirten Göksu, kamu kurum ve kuruluşları ile el ele vererek çalışma başlattıklarını, 6 trilyon 200 milyar lira ek ödenek ayırarak yolu kısa sürede bitirdiklerini bildirdi.

Vali Göksu, yolun 9 kilometrelik orta refüj kısmının 17.5 milyar lira maliyetle, İl Çevre Koruma Vakfı’nca 8 bin 500 fidan dikilerek yeşillendirildiğini belirterek, "Bu yolda herhangi bir kazanın olmaması ve turistik Seferihisar’a insanların huzurla gelmesi, en büyük temennimiz. İzmir’in sorumluluk alanındaki yol yapım çalışmaları bitti. Ahmetbeyli-Gümüldür arasındaki yol, Dikili’deki çalışmalar tamamlandı. Bayındır’ın yol ıslah çalışmaları devam ediyor. Örnek bir yıl geçirdik. Bornova Topçu Tugayı önündeki yol düzenleme çalışmaları Mart ayında başlayıp, Eylül’de tamamlanacak. Burayı tamamlamak, benim boynumun borcu" dedi.

Turgut Köyü’ndeki kütüphane ve köy meydanının da açılışını yapan Göksu, atandığı 2003’ten beri "Ayağımın basmadığı yer, benim memleketim değildir" felsefesiyle hareket ederek tüm ilçe ve köyleri gezdiğini de ifade etti. Göksu, hizmetlerin en güzelini köylere ve ilçelere götürme hedefini belirlediklerini söyledi.

Göksu, Payamlı Beldesi’nde 31 yıldır atıl bulunan ve 153 derece sıcaklığa sahip termal suyun yeniden işletilmesiyle ilgili Dünya Bankası yetkilileriyle de bir araya geleceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 16:11:00
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 15:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?