27
Mayıs
2024
Pazertesi
SEFERİHİSAR - İZMİR

Yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı.


Orman yangınının tamamen kontrol altına alınmasının ardından Orman Genel Müdürü Osman Kahveci yaptığı açıklamada, "Dün saat 15.00 sıralarında Doğanbey köyleri yakınlarında bir orman yangını çıktı. Aslında çıkan yangın bir orman yangını değil, tarım arazisinde çıkan
bir yangındı. Ancak rüzgarın etkisiyle yakında bulunan ormanlık alana sıçradı. Yangının özellikle Doğanbey köyü ile tatil sitelerinin yakınına gelmesi sebebi ile yangınla mücadele stratejimizi tamamen can ve mal kaybının önlenmesi üzerine kurduk.

Bu bölgeye 9 uçak 7 helikopter olmak üzere hava desteği ile birlikte çevre belediyelerden, sivil savunma ve kamu kurumlarından olmak üzere çok sayıda iş makinesi dozer gibi destek alarak yangına müdahale ettik. Yangın bölgesinde herhangi bir can kaybı olmadı ve yerleşim yeri zarar görmedi. Ancak yangın kuzeydeki ormanlık alanda devam etti. Gece de yangın operasyonu uyguladık. Çevre il ve ilçelerden bu bölgeye çok sayıda orman işçisi, dozer, iş makinesi sevk ederek yangın operasyonu uyguladık. Sabaha yakın bütün cepheleriyle birlikte, yangını soğutma çalışmaları ile birlikte sabah 07.00 itibariyle tamamen kontrol altına aldık. Şu an tek bir duman bile tütmüyor. Ekiplerimiz her noktaya ulaştı. Bölge, yangın anlamında çok riskli bir bölge. Ülkemizin Ege, Akdeniz ve Marmara'ya kadar olan bölümü bu aylarda çok riskli. Başka yerlerde de yangın çıkabiliyor. Bu bölgelerde her gün 10-15 yangın çıkıyor. Ülkemiz genelinde dün 15 yangın çıktı, bunlardan 6'sı İzmir de idi. Yani teşkilatımız dün sadece İzmir yangını ile uğraşmadı. 15 ayrı yerde yangına müdahale etti. Bu yangınlar genelde bir saat içinde kontrol altına alındı. Bu yangın ise sabaha kadar devam etti. Yangın sonunda helikopterle dolaştım. Arkadaşlarımız zarar ziyan tespiti yapacak, sanıyorum ki yangın 500 ile 700 hektarlık alanda etkili oldu. Bunların hepsi ormanlık alan değil makilik otluk ve zeytinlik alan da var. Öyle sanıyorum ki 100 hektar tarım arazisi 600 hektar da ormanlık alan olabilir. Yangında yanan herhangi bir ev yok bir iki kulübe var zarar gören. Yangın tarım alanında çıkmış. Yangınlar iki şekilde çıkar doğal nedenlerden ve insan kaynaklı olarak. Bu yangın insan kaynaklı bir yangındır. Jandarma ve savcılık bu konuda çalışmasını yapıyor. Ancak bu yangın bizim kaynaklarımıza şöyle girecek; insan dikkatsizliği ve ihmalkarlığı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 10:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?