26
Mayıs
2024
Pazar
SEFERİHİSAR - İZMİR

Yıldırım Seferihisar'da

BAKAN YILDIRIM SEFERİHİSAR'I ZİYARET ETTİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir milletvekilleri İbrahim Hasgür ve Tuğrul Yemişçi ile birlikte Sığacık ve Seferihisar'da incelemelerde bulundu.

Sığacık'da yapımı süren yat limanını ziyaret eden Binali Yıldırım, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan Yıldırım; "Önümüzdeki nisan ayında Sığacık Yat Limanı'mızı hizmete açıyoruz" diyerek müjde verirken, balıkçıların sorunlarını dinledi. Yat limanı yapılınca dışarıda kalacak olan balıkçıların barınak isteğine olumlu yaklaşan Bakan Yıldırım, "En kısa sürede bu sorunu çözelim" dedi.

SEFERİHİSARDA MANDALİNA İKRAMI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sığacık'ın ardından Seferihisar ilçe merkezine geçerek vatandaşlarla sohbet etti. Burada Yıldırım'a ihracatçı Hayrettin Uçak tarafından dünyanın en iyi mandalinalarından olan Seferihisar Satsuma mandalinası ikram edildi. Bakan Bakan'a ayrıca, ihracatçı Özer Türer tarafından bölgenin kekik, adaçayı, defne yaprağı gibi baharatlarından oluşan bir paket takdim edildi. Bölgenin baharatlarının yurt dışına pazarlanmasından memnuniyet duyan Bakan Yıldırım, ev hanımlarının baharat işlemesinden gelir temin ettiğini öğrenince de memnun oldu.

"SORUNLARA ÇARE OLACAĞIZ"

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz'den taleplerini anlatmasını isteyen Bakan Yıldırım, "Biz sizlerden dinleyelim ki isteklerinizi, sorunlarınızı bilelim, çare olalım" dedi. İlçe Başkanı Ümit Cingöz, "Sığacık ve Doğanbey de balıkçı barınağı yapılmasını istiyoruz" derken, Doğanbey'deki jeotermal ile ilgili yerel yönetimlerin başarısız kalması konusunda üzüntülerini dile getirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, "Balıkçılar ile ilgili çalışma raporunuzu aldım. Bu konunun üzerinde duracağım" diye konuştu.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, ziyaretlerin ardından Seferihisar'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 11:24:04
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 11:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?