19
Mayıs
2024
Pazar
SEFERİHİSAR - İZMİR

Zarar büyük oldu Video

Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasındaki otluk alanda başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yer ekipleri, 50 arazöz, 11 dozer, 9 uçak ve 4 helikopterle müdahale etti.

 

Bu arada Doğanbey Eski Köyünde yaşayanlar, alevleri görmeleri üzerine yangına müdahale ettiklerini, ancak alevlerin köye yaklaşması üzerine jandarma ekiplerinin köyü boşalttığını söylediler. Bazı köylüler hayvanlarının yangında telef olduğunu açıkladılar.

İzmir'de bu yıl yaşanan 3. büyük yangın

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ise, İzmir'de bu yıl yaşanan 3. büyük yangın olduğunu belirterek, "Elimizdeki bütün gücümüzle yangına karşı koyuyoruz. Muğla, Denizli, Aydın, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir, Manisa'dan ekiplerimiz yangına karşı bir mücadele veriyor. Hava gücümüzün yarısını bölgeye kaydırdık. 4'ü anfibi toplam 9 uçak ile müdahale ediyoruz. Yangının şanssız tarafı geceye rastlaması. Ayrıca rüzgar da çok şiddetli, son derece güç koşullarda özellikle gece olması bizi zorluyor. Can kaybı olmaması için azami gayret gösteriyoruz. Çok güç bir gece operasyonu ile karşı karşıyayız. Yerleşim yerlerindeki şiddetli alevleri kısmen kontrol altına aldık. Ancak yangın doğu yönünde devam ediyor. Biz ekiplerimizle yangını çevrelemeye çalışıyoruz. Arazi çok sarp ve dik, gece şartları bizi zorluyor. Birkaç saat içinde çok çetin bir mücadele olacak. Çok şiddetli bir rüzgar var. Hava şartları aleyhimize. Civardaki insanların çok dikkatli olması lazım. Bizim önceliğimiz can kaybı olmaması yönünde. Şu an yerleşim yerleri tehdit altında değil. İzmir'de sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği başlayacak. Umut ederim ki sabaha bir şey kalmaz. Umut ederim ki gece yarısına doğru yangını çevreleriz. Yangın 500 hektarın üzerinde" şeklinde konuştu.

SABAH SAATLERİNDE KONTROL ALTINDA

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Seferihisar'daki yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangın nedeniyle Seferihisar'da bugün yapılması planlanan konser iptal edildi. Yangının etkili olduğu bölgelere yakın bazı yerleşim alanlarına elektrik verilemiyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 12:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?