22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Seferihisar'a deprem ziyareti

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin merkezi Seferihisar'da incelemelerde bulundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Depreme 'geçmiş olsun değil, hoşgeldin' deyin. Deprem kuşağında yaşıyorsunuz. Yine olacak. Seferihisar'ın faylarından 6.0'nın üzerinde bir deprem beklemiyoruz. Unutmayın, jeotermalin olduğu yerde deprem de olur. Depremle yaşamaya değil, depremle güvenli yaşamaya alışın" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte hasarlı binaları inceleyen Ercan, daha sonra Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı'yı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Ercan burada yaptığı konuşmada, "Evlerin jeofizik araştırılması yapılmadan inşa edildiği çok açık. Seferihisar'da araştırma yapılmalı. Haritası çıkarılıp ev yapılamayacak zeminlerin belirlenmesi gerekli. Tabi bu okullar için de geçerli. Toprak yapısını bir joleye benzetelim. Jole normalden kat kat fazla titrer. Jole yapılı zeminde ev ve okul yapmayacaksınız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hamit Nişancı da, "Sizin katkılarınızla her türlü önlemi almaya hazırız. Seferihisar'da artık deprem olduğunda hasarlı bina görmek istemiyoruz. 2003 depreminde 700 olan hasarlı konut sayısı çalışmalarımız ile Allah'a şükür bu kez 82'ye düştü. Tam anlamıyla sismolojik çalışmalar yapıp depremi hasarsız atlatmak istiyoruz" dedi.

Depremde binaları hasar gören halka ve Belediye Başkanı Hamit Nişancı'ya 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, "Ben geçmiş olsun ziyaretine gelirken yanımda bu konunun uzmanı bir profesörü getirerek yararlı olmak istedim. Ahmet Ercan hocaya teşekkür ederiz. Seferihisar'ın ve Seferihisarlının ihtiyaçlarını gördük. Buranın sesi ve takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda hasar olduğunu öğrenen Genel Başkan Zeki Sezer, bu konu ile ilgili raporların kendisine ulaştırılmasını istedi. Bingöl benzeri bir durumla karşılaşmamak için dikkatli olmak gerektiğini belirten Sezer, "Okullar şu an en önemli konu. Sakat okul olmamalı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 19:30:25
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 12:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?