18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Buruk bayram

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde depremin ardından evlerinde hasar olduğu için kaymakamlık tarafından sosyal tesise yerleştirilen depremzedeler bayramı buruk geçiriyor.

Hep birlikte sosyal tesisin salonunda televizyon izleyerek vakit geçiren vatandaşları Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Hamit Nişancı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Köksal, Jandarma Komutanı Murat Çelik ve beraberindeki idari müdürler bayram tebriki için ziyaret etti.

Ziyaret sırasında sıkıntıları da dinleyen yetkililere teşekkür eden depremzedeler, bayramdan sonra kiraya çıkacaklarını, yapılan kira yardımının çok faydalı olduğunu söyledi. Depremzede öğretmen hasan Nazoğlu, Kaymakam Güldibi'ne bilgi verdi. Nazoğlu, "Şükür bir şikayetimiz yok. Aldığımız kira yardımı da işlerimizi kolaylaştırdı. Hemen birer ev tuttuk, taşınacağız. Şimdi tek düşüncemiz ve merakımız evlerimizin akıbetinin ne olacağı. Merakla bekliyoruz" dedi.

Kaymakam Güldibi de gereken çalışmaların devam ettiğini, Bayındırlık Müdürlüğü'nün kısa sürede evlerin durumunu açıklayacağını ifade ederek, bayram günü rahatlarının iyi olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Öte yandan, depremzede hanımlar, tüm yaşanan sıkıntılara rağmen Türk geleneklerinin unutulmadığını göstererek, konuklara baklava ikramında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 12:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?